Κώστας Μπακογιάννης Παραίτησε την Αλεξία Έβερτ λόγω ΚΚΕ

Ο σχολιασμός που έκανε σε ανάρτηση στο fb για τα μέλη του ΚΚΕ που συμμετείχαν στην πορεία χτες, η κόρη του πρώην Δημάρχου Αθήνας και πρόεδρου Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Εβερτ , Αλεξία Εβερτ έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον Κώστα Μπακογιάννη την παραίτηση της από την θέση Αντιδημαρχίας. Η Δήλωση του Δημάρχου Αθήνας έχει ως εξής:

Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός. Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό. Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές. Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής. Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

Σχολιάζοντας ανάρτηση στο Facebook της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση, η Αλεξία Έβερτ αναφέρθηκε στους διαδηλωτές/τριες του ΚΚΕ στην επέτειο του Πολυτεχνείου, γράφοντας:

«Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι!»

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Τάφος, τιμής ένεκεν στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά από τον Δήμο ΑθηναίωνΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στη διεθνή Υπουργική Διάσκεψη για την «Προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας»,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: