ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ -ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέσω tweet ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή λόγω κορωνοϊού ολων των λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Αναφερόμενος δε στην απόφαση της απόφαση της Διερκής Ιεράς Συνόδου , ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».
Συγκεκριμένα το tweet
«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις»
Ακολούθησε η ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως η οποία αναφέρει
*αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας*.
Εξαιρούνται:
α) οι κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) η ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας). Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.

ρεπορτάζ Δημήτρης Μπιζιώτας

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Aπεργία σήμερα για τους πωλητές λαϊκών αγορών (video)

Απάντηση

Recommended
Σε δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σε ελληνικές σελίδες ενημέρωσης βρίσκουμε τον…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: