Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης σε ηγετικό ρόλο στο Ευρωπαικό Λαικό κόμμα

Η σαρωτική νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου προκάλεσε το θαυμασμό πολλών ευρωπαίων αξιωματούχων, κυρίως εντός του Λαϊκού Κόμματος.  Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, στις Βρυξέλλες εκείνοι που βλέπουν στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού τον πολιτικό που «θα πάρει στις πλάτες του» το ΕΛΚ και θα το οδηγήσει στην μεγάλη μάχη των ευρωπαϊκών, το προσεχές καλοκαίρι.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη βελγική πρωτεύουσα για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου ο πρωθυπουργός να δει από κοντά το πώς σκοπεύει το ΕΛΚ να κινηθεί με ορίζοντα τις κάλπες των ευρωεκλογών.

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στην πανευρωπαϊκή καμπάνια που θα αρχίσει να παίρνει «σάρκα και οστά» τις επόμενες εβδομάδες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποτελέσει το βασικό πρόσωπο, έχοντας στόχο την αύξηση των ποσοστών του ΕΛΚ.

Κατά τη διήμερη παραμονή του στο Βρυξέλλες ο κ. Μητσοτάκης είχε επαφές με στελέχη του ΕΛΚ, του οποίου ο γραμματέας είναι ο Θανάσης Μπακόλας, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

Στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αυτή την περίοδο όλοι περιμένουν το σήμα της Ούρσουλα Φον Ντε Λάιεν για το κατά πόσο θέλει να διεκδικήσει μία δεύτερη θητεία.

Οι πληροφορίες λένε ότι η Γερμανίδα πολιτικός θα πει ναι, δίνοντας το έναυσμα για τις σχετικές προετοιμασίες.

Ο κ. Μητσοτάκης ήδη αναζητά ημερομηνία για να επισκεφτεί την Ισπανία όπου στο τέλος Ιουλίου το ισπανικό Λαϊκό Κόμμα διατηρεί πολλές ελπίδες για να κερδίσει την πρωτιά στις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Μαδρίτη όπου θα συμμετάσχει σε κομματική εκδήλωση του αδερφού κόμματος, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα μας. Κάποιοι σπεύδουν να προεξοφλήσουν ένα διεθνή ρόλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε έναν δεύτερο χρόνο.

διάβασε και αυτό  Χάος στη Βουλή: Ποιήματα, «μαχαιρώματα» και μια παραίτηση

Ένα ρόλο εκτός των τειχών. Ένας ρόλος όμως που εάν έρθει , θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Facebook Comments Box

Απάντηση