Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρασκευή ανακοίνωση νέων μέτρων

Την Παρασκευή πρόκειται να ανακοινώσει νέα μέτρα ο Πρωθυπουργός για αυτό το λόγο γίνονται συνεχείς συσκέψεις.

Μάσκα, μετακινήσεις, ωράριο, βρίσκονται στο τραπέζι των συσκέψεων για την αναχαίτιση της πορείας του κορονοϊού που σαρώνει κυρίως της βόρεια Ελλάδα και απειλεί το Σύστημα Υγείας.

Οι λοιμωξιολόγοι ζητούν μεγαλύτερο περιορισμό στις μετακινήσεις, καθώς κάποιες περιφέρειες, όπως οι Σέρρες, έπεσαν «θύμα» των μετακινούμενων Θεσσαλονικέων. Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και βασικός στόχος είναι, όπως είπε και ο ίδιος σήμερα, η αποφυγή ενός καθολικού lockdown

Ειδικότερα, εξετάζεται η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3, στον πορτοκαλί συναγερμό, μετά τις 21:00.

Open lock with coronavirus bacteria 2019-nCoV inside. Stop global spread and infection of dangerous virus Covid-19. Lockdown pandemic of coronavirus outbreak. Concept of medical quarantine. Vector

Σημειώνεται ότι, σήμερα το μέτρο αυτό ισχύει για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Για τις συγκεκριμένες περιοχές, του επιπέδου 4, σε πρώτη φάση θα κλείσουν όλες οι λειτουργίες εκτός από τα σχολεία και το λιανεμπόριο.

Επίσης, στα υπό εξέταση μέτρα είναι η χρήση μάσκας παντού, ακόμα και στις πράσινες περιοχές και το κλείσιμο της εστίασης στις 21:00, ενώ μετά από τη συγκεκριμένη ώρα θα επιτρέπεται να προσφέρονται οι υπηρεσίες εστίασης στους εξωτερικούς χώρους, αποκλειστικά.

Η χρήση μάσκας δεν αποκλείεται να επιβληθεί και στους καθήμενους στους χώρους εστίασης, που θα επιτρέπεται να την αφαιρούν μόνο για να φάνε ή να πιούν το ποτό τους.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Σε συζήτηση για lockdown τύπου Μαρτίου δήλωσε ο Χ. Γώγος

Απάντηση

Recommended
Μια συνθήκη που απαγορεύει τη χρήση, την κατασκευή, την πώληση…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: