Νεολαία

«Κρυφή… Καψούρα» – Η νέα εφαρμογή του Facebook που αναμένεται να κάνει θραύση

Η νέα εφαρμογή για να βρίσκεις πιθανούς ερωτικούς συντρόφους

Ο τεχνολογικός κολοσσός μόλις ανακοίνωσε το μεγαλύτερο redesign εφαρμογής εδώ και 15 χρόνια, από όταν δηλαδή ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ λάνσαρε την πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger αποκτούν φρέσκο νέο look, με τον ανασχεδιασμό να επικεντρώνεται στην ιδιωτικότητα του χρήστη, τα εξαιρετικά επιτυχημένα Groups και Events, ενώ το News Feed όπου εμφανίζονται οι ενημερώσεις από τους φίλους περνάει σε δεύτερο ρόλο.

Το ίδιο το Facebook αλλάζει όνομα σε «FB5», με το πιο «μοντέρνο» πλέον λογότυπο να γίνεται στρογγυλό από τετραγωνισμένο, ενώ παράλληλα καταργείται η χαρακτηριστική μπλε μπάρα στην κορυφή της ιστοσελίδας, αφήνοντας έτσι ακόμη περισσότερο «λευκό χώρο» στο site.

Τι είναι το «Secret Crush»

Ωστόσο αυτό που τράβηξε τα βλέμματα όλων είναι το Facebook Dating, η πολυαναμενόμενη λειτουργία γνωριμιών που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «Tinder-killer», η οποία θα διαθέτει ένα «καυτό» νέο χαρακτηριστικό, το Secret Crush – ελληνιστί «Κρυφή… Καψούρα».

«Θα είναι ευκολότερο από ποτέ να βρείτε τον επόμενο μεγάλο σας έρωτα», υπόσχεται η Facebook και εξηγείται:

Το Secret Crush θα επιτρέπει στους χρήστες να ταιριάζουν με οποιονδήποτε φίλο/φίλη έχουν… βάλει στο μάτι.

Οι χρήστες αρχικά θα επιλέγουν έως εννέα άτομα με τα οποία ενδιαφέρονται να βγουν ραντεβού.

Ακόμη κι αν οι χρήστες αυτοί δεν έχουν ανοίξει το Facebook Dating, θα λαμβάνουν ειδοποίηση πως έχουν επιλεχθεί ως Secret Crush.

«Οι χρήστες μας έχουν αναφέρει πως πιστεύουν ότι υπάρχει η δυνατότητα να εξερευνήσουν ενδεχόμενες ρομαντικές σχέσεις, μέσα από τους κύκλους τους», αναφέρει η εταιρεία.

Εφόσον και η… καψούρα σας σας επιλέξει ως Secret Crush τότε θα λάβετε μια ειδοποίηση πως υπάρχει ταίριασμα, ακριβώς όπως συμβαίνει στο Tinder.

διάβασε και αυτό  25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821-25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2001 Το Μήνυμα του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Η εφαρμογή που είναι ήδη διαθέσιμη σε Κολομβία, Ταϋλάνδη, Καναδά, Αργεντινή και Μεξικό, πλέον επεκτείνεται σε ακόμη 14 χώρες: Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Σινγκαπούρη, Μαλαισία, Λάος, Βραζιλία, Περού, Χιλή, Βολιβία, Ισημερινό, Παραγουάη, Ουρουγουάη, Γουιάνα και Σουρινάμ.

zuk3434343

 

Τα Groups στο επίκεντρο

Με κεντρικό σύνθημα «Το μέλλον είναι ιδιωτικό», ο Marck Zuckerberg, συνιδρυτής και CEO του Facebook, πραγματοποίησε πριν λίγο την κεντρική ομιλία του F8, του ετήσιου συνεδρίου της εταιρείας για προγραμματιστές.

Αρχικά, η εταιρεία ανακοίνωσε το Project Lightspeed, μέσω του οποίου θα προχωρήσει στην παρουσίαση μιας εντελώς ανανεωμένης έκδοσης του Messenger η οποία θα απαιτεί 30MB για εγκατάσταση – 70MB λιγότερα από τη σημερινή. Παράλληλα, θα ανοίγει σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια, βρίσκουμε το «Close Friends and Family», έναν χώρο στον οποίο θα εμφανίζεται περιεχόμενο από τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας με τα οποία ο χρήστης επικοινωνεί συχνότερα. Σε αυτό θα εντοπίζονται φωτογραφίες, βίντεο και άλλα χαρακτηριστικά που βρίσκονται υπό ανάπτυξη.

Στις mobile εφαρμογές όπου θα δούμε πρώτα τις αλλαγές, τα Groups βρίσκονται ακριβώς στη μέση της νέας μπάρας επιλογών. Επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο, ο χρήστης θα μπορεί να δει άμεσα τις τελευταίες εξελίξεις από τις ομάδες που ακολουθεί. Αναμενόμενα, το Facebook παρουσιάζει νέα εργαλεία για να προτείνει ομάδες που πιστεύει ότι θα ενδιαφέρουν τους χρήστες του, κάνοντας πιο εύκολη την ανακάλυψή τους.

Μία άλλη δυνατότητα, αυτή με την ονομασία “Meet New Friends”, αναλαμβάνει όπως φανερώνει και η ονομασία του, να βοηθήσει τους χρήστες του να κάνουν νέους φίλους. Για το σκοπό αυτό, το Facebook θα προτείνει στον κάθε χρήστη άλλους χρήστες που θα μπορεί να κάνει φίλους με βάση κοινά ενδιαφέροντα που έχουν αλλά και κάποια κοινή επαφή στον πραγματικό κόσμο.

διάβασε και αυτό  Πέμπτη 9 Νοέμβρη αρχίζουν οι αιτήσεις για το Youth Pass

Για το Instagram, η Facebook ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει δοκιμές γύρω από το χαρακτηριστικό που κρύβει τον αριθμό των likes στα posts. Η δοκιμή θα γίνει μόνο στον Καναδά και μόνο ο κάτοχος του λογαριασμού θα μπορεί να δει τον σχετικό αριθμό για το εκάστοτε post. Άλλωστε, κάτι τέτοιο είχε γίνει γνωστό και πριν από μερικές ημέρες, μέσω σχετικής διαρροής.

Πηγή: newmoney.gr

facebook.com/kallithepress.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση