Πολιτισμός

ΚΠΙΣΝ – Park Your Cinema: Οι Ατσίδες με τα Μπλε (1980)

ΦΙΝΑΛΕ… ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται το φετινό Park Your Cinema με ταινίες όπου η μουσική έχει τον πρώτο ρόλο. Σας καλούμε στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για να τραγουδήσετε και να χορέψετε μαζί με αγαπημένους κινηματογραφικούς ήρωες, από τα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

 

Οι Ατσίδες με τα Μπλε: Υπόθεση

Ο Jake και ο Elwood έχουν μια αποστολή! Να σώσουν από τη χρεοκοπία το καθολικό ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσαν. Χρειάζονται 5.000 δολάρια. Δεν τα έχουν. Αλλά… «το έχουν» στο να παίζουν rhythm and blues. Αρκεί να ενώσουν ξανά την παλιά τους μπάντα. Η επεισοδιακή μουσική κωμωδία που σάρωσε τα ταμεία το 1980, αγαπήθηκε ως soundtrack, έγινε cult classic και διατηρεί αιώνια τη φήμη του σπουδαίου κωμικού John Belushi. Ray Charles, Cab Calloway, Aretha Franklin, Chaka Khan, John Lee Hooker και James Brown συμμετέχουν σε μουσικοχορευτικά νούμερα που σε ξεσηκώνουν, τα cameos διάσημων σκηνοθετών ξαφνιάζουν, ενώ το φιλμ κατείχε το ρεκόρ… καταστροφής αυτοκινήτων (103!) για τις ανάγκες των σκηνών καταδίωξης.

Σκηνοθεσία: John Landis

Πριν από την έναρξη της ταινίας θα προηγηθεί η προβολή της μικρού μήκους ταινίας Καουμπόης (2017), στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Λίγα λόγια για την ταινία μικρού μήκους:

Σε μερικές μέρες ο Μηνάς θα πάρει μέρος σε ένα τηλεοπτικό σόου, στο «Ταλέντο της Χρονιάς». Το τηλεοπτικό συνεργείο τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του και παίρνει συνεντεύξεις από τον ίδιο και τους κοντινούς του ανθρώπους. Ο Μηνάς πρέπει να κερδίσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ποιο είναι το ταλέντο του; Είναι καουμπόης. Στην Αθήνα.

διάβασε και αυτό  ΚΠΙΣΝ: Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα - 2η Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χαριτίδης
Πρωταγωνιστούν: Μανώλης Μαυροματάκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου

 

 

 

Παρασκευή 13/09 | 20.30

Ελεύθερη είσοδος

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

πηγή: https://www.snfcc.org

Facebook Comments Box

Απάντηση