Κουκιά Φάβα της Πλουμίτσας
Υλικά.
½ κιλό κουκιά.
½ ποτήρι ελαιόλαδο.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Λίγη ρίγανη.
Αλάτι, πιπέρι.
Χυμό από 1 λεμόνι.
Εκτέλεση.
Ξεφλουδίζουμε τα κουκιά, τα πλένουμε, και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το κρεμμύδι και το μισό λάδι , αλάτι, πιπέρι, μέχρι να ψηθούν και να γίνουν πουρέ.
Πέντε λεπτά πριν κλείσουμε την φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, την ρίγανη και το χυμό λεμονιού.
Την σερβίρουμε με ψωμάκι κι ελιές.
Καλή Επιτυχία.
Πλουμίτσα Ζίμνης.
…………………………….
Σημείωση: Η κυρία Πλουμίτσα Ζίμνης ομογενής στην Νέα Υόρκη με καταγωγή από την Χίο είναι δημοφιλής chef στις Η.Π.Α όπου και προβάλει όχι μόνο την Χιώτικη αλλά γενικά τη Ελληνική κουζίνα.
Facebook Comments Box