Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 35 νέα κρούσματα – «Κανείς δεν είναι 100% ασφαλής».

Τριάντα πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην χώρας στα 530.

Ενενήντα οκτώ κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα ενώ έχουν ελεγχθεί περίπου 8.000 δείγματα. Εκατό άτομα νοσηλεύονται και 18 παραμένουν διασωληνωμένοι.

Πολλοί από αυτούς θα διασωληνωθούν επίσης. Είναι μια σοβαρή νόσος, μια σοβαρή πνευμόνια, προειδοποίηση ο κ. Τσιόδρας. Η πλειονότητα, το 79%, έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.  Το54 % είναι άνδρες και το 47% είναι άνω 65 ετών των νοσηλευόμενων. Δεκατρείς άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους. Δώδεκα είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και ένας ήταν ηλικιωμένος άνω των 80 ετών. Ο μέσος όρος όσων έχασαν την ζωή τους ήταν τα 76 έτη. Δεκαεννιά έχουν πάρει εξιτήριο.

 

Είναι ένας «εχθρός» που δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι 100% ασφαλής, τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Στις ηλικίες 18-64 ετών είναι το 75% των ασθενών (σ.σ εντός και εκτός νοσοκομείων). Κανείς πέρα από τους 19 συμπολίτες μας που πήραν εξιτήριο δεν έχει ακόμα ανοσία.

 

«Έχουμε κερδίσει σημαντικό χρόνο»

 

«Δεν θέλουμε να καταρρεύσουν τα νοσοκομεία μας και να θρηνήσουμε εκατόμβες νεκρών», σχολίασε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σε Ιταλία και Ισπανία. «Όλοι είμαστε πολύτιμοι. Η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται […] Προετοιμαζόμαστε, είμαστε στην αρχή αλλά πρέπει να το πω, έχουμε κερδίσει σημαντικό χρόνο. Είναι άδικο για όλους όσους ακούν το μήνυμα, κάποιοι άλλοι να γίνονται φορείς μετάδοσης στην τοπική μας κοινωνία».

«Σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς. Σεβαστείτε τους νεκρούς. Θυμηθείτε αυτά τα λόγια: Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας, παραπέμποντας στα λόγια του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

διάβασε και αυτό  Κορονοϊός: 941 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, τα 526 στην Αττική - 22 νεκροί

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Τις μέρες αυτές που «μένουμε σπίτι» η τεχνολογία μας επιτρέπει…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: