Κοροναϊός: Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τα κράτη μέλη να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και να διαφυλάξουν την ενιαία αγορά

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που εξέδωσε χθες, η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και να διασφαλίσουν τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς στην παρούσα στιγμή κρίσης, την οποία έχει προκαλέσει η επιδημία του κοροναϊού.

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν εξήγησε ότι η Επιτροπή ενέκρινε σύστημα άδειας εξαγωγών για προστατευτικό εξοπλισμό. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι σήμερα η Επιτροπή θα δρομολογήσει κοινές δημόσιες συμβάσεις με τα κράτη μέλη για διαγνωστικά μέσα και αναπνευστικές συσκευές και θα παρουσιάσει στις εθνικές κυβερνήσεις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα μέτρα στα σύνορα.
«Η προστασία της υγείας των πολιτών δεν θα πρέπει να εμποδίζει την πρόσβαση των αγαθών και του απαραίτητου προσωπικού στους ασθενείς, στα συστήματα υγείας, στα εργοστάσια και στα καταστήματα», δήλωσε η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η ταχεία επεξεργασία μιας συντονισμένης αντίδρασης.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Tα σημεία που θα γίνουν δωρεάν rapid test την Τετάρτη 12 Μαΐου

Απάντηση

Recommended
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλιθέας προτείνει να υπάρχουν ειδικό Ωράριο για…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: