Κοπή Πίτας του Φάρου Τυφλών Ελλάδας

Το απόγευμα της Δευτέρας, 21 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, παρουσία δεκάδων φίλων και επίσημων προσκεκλημένων.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμούς που απηύθυναν επίσημοι καλεσμένοι και ακολούθησαν ύμνοι της 1ης του έτους και τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, από τα μέλη της ομάδας βυζαντινής μουσικής του Φάρου Τυφλών υπό την διεύθυνση του υπεύθυνου αυτής και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, κου Μπασιά Εμμανουήλ.

Ακολούθησαν τιμητικές βραβεύσεις του αθλητή και μέλους του Δ.Σ. κου Κορομηλά Χρήστου από τον Πρόεδρο κο Μπασιά Εμμανουήλ για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον παγκόσμιο αγώνα Oceanman World Championship στο Ντουμπάι, της Εθνικής Ομάδας Goalball από την Γενική Γραμματέα, κα Κατσαρού Δήμητρα για την υψηλή διάκριση της ομάδας ανδρών για την διάκρισή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πολωνία και την ανάδειξή της στην πρώτη κατηγορία του αθλήματος, βραβείο που παρέλαβε ο εθνικός προπονητής κος Ανάστος Αντώνης και της Ομάδας Μπριτζ ατόμων με προβλήματα όρασης της Αθλητικής Ακαδημίας Αιγάλεω από την Αντιπρόεδρο και Υπεύθυνη Πολιτιστικών δράσεων, κα Ρουκουτάκη Γωγώ, για την πρωτοπόρα ενασχόληση με το πνευματικό αυτό άθλημα και την κατάκτηση υψηλών διακρίσεων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπριτζ, βραβείο που παρέλαβε ο υπεύθυνος της ομάδας, κος Πανόπουλος Γεώργιος. Στη συνέχεια απονεμήθηκε τιμητική, ευχαριστήρια επιστολή στον κο Μιτζέλη Θεοδόση, ωφελούμενο και φίλο του Φορέα και πρώην μέλος του Δ.Σ. από τον Αντιπρόεδρο και Υπεύθυνο των Βιβλιοθηκών, κο Ζάκα Φώτη, για την προσφορά ομιλούντων βιβλίων.

 

Η επόμενη ενότητα ήταν μουσική, με την εκτέλεση δύο τραγουδιών από τους φίλους και ωφελούμενους του Φορέα, κο Μαλά Νεκτάριο και κα Ξενάκη Μαριάνα, ενώ το κλείσιμο ήταν ιδιαίτερο, με την παρουσίαση από την Ομάδα Παραδοσιακών Χορών του Φορέα ενός πλούσιου προγράμματος που περιείχε αφήγηση και αναπαράσταση δρώμενου των Χριστουγέννων της Ηπείρου με αφηγήτρια την Εύη Ασλάνογλου, απόδοση των Καλάντων της Ηπείρου με τραγούδι και χορό και συνοδεία πιάνου από τον Χρήστο Καρνάβα. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση 2 παραδοσιακών χορών, του συρτού Πωγωνήσιου και της Νερατζιάς και κατόπιν σημειώθηκε η κοπή της πίτας, με τις ευλογίες του Πατέρα Νικόλαου του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής του ΚΕΑΤ.

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, παρέστησαν επίσης η κα Στρατηγάκου Τασία Ταμίας και τα μέλη, κος Λέκκας Χρήστος και κα Τζεβελέκου Μαρία, ενώ εκ μέρους της Διεύθυνσης, ο Γενικός Διευθυντής, κος Καρκούλιας Γιώργος και η Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας, κα Μήλα Γεωργία.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φάρου Τυφλών αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά για την παρουσία τους:

 

Την κα Φωτίου Θεανώ, Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον κο Ρήγα Παναγιώτη Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κο Καρέλα Δημήτρη Γενικό Γραμματέα Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον κο Μανιό Νικόλαο Βουλευτή Κυκλάδων και Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο οποίος εκπροσώπησε και τον Προέδρο της Βουλής κο Νίκο Βούτση, τον κο Μπαλάφα Ιωάννη πρώην Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον κο Παπαθανασίου Γιάννη πρώην Υπουργό Οικονομικών της Ν.Δ., τον κο Κάρναβο Δημήτρη Δήμαρχο Καλλιθέας, την Γιαννάκου-Πάσχου Άννα Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Καλλιθέας, τον κο Μπαλάφα Γιώργο Περιφερειακό Σύμβουλο Βορείου Τομέα της παράταξης «Δύναμη Ζωής», τον κο Καπάταη Χρήστο Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, την κα Λεβέντη Αγγελική Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής Νοτίου Τομέα και εντεταλμένη σε θέματα Δημοσίων Σχέσεων, τον κο Ζαχαριάδη Κων/νο Δ/ντη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την κα Σαμαρά Μάρθα Περιφερειακή Σύμβουλο και εκπρόσωπο του γραφείου του κου Κουμουτσάκου Γιώργου, βουλευτή Β΄ Αθήνας Ν.Δ. κ τομεάρχη εξωτερικών, τον κο Ασκούνη Κώστα πρώην Δήμαρχο Καλλιθέας, τον κο Μπρούλια Γιώργο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δήμου Αθηναίων, τον κο Μαργιόλα Ηλία Πρόεδρο του Π.Σ.Τ., τον κο Μαρκοστάμο Παναγιώτη Γενικό Γραμματέα του Π.Σ.Τ., την κα Φαρδέλα Δώρα ταμία του Π.Σ.Τ., τον κο Σηφάκη Δημήτρη εκπρόσωπο της ΕΣΑΜΕΑ και της Αθλητικής Ομοσπονδίας Αναπήρων, τον κο Τσαούση Μενέλαο Διοικητή του ΚΕΑΤ, την κα Πανηγυράκη Μαρία από την Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΕΑΤ, την κα Λάζου Γεωργία από την ΑΜΚΕ Πρωτοπορία, τον κο Αγγελόπουλο Γιώργο, συνεργάτη και υπεύθυνο Προμηθειών από την εταιρεία FRIGOGLASS, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους μέλη, φίλους και εργαζόμενους του φορέα.

 

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φάρου Τυφλών σας εύχονται ολόψυχα μια καλή και παραγωγική χρονιά, γεμάτη υγεία και αλληλεγγύη.

 

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: