ΚΚΕ για τον θάνατο 5χρονου στη Μόρια: “Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου”

Τραγωδία διαδραματίστηκε σήμερα στη Λέσβο όταν ένα παιδάκι μόλις πέντε ετών από το Αφγανιστάν έχασε τη ζωή του όταν το πάτησε φορτηγό. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε έξω από τη Μόρια, στην περιοχή του Αη Γιάννη.

Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, στην οποία αναφέρει:

“Η σημερινή τραγωδία με το 5χρονο παιδί στο σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, ο συνωστισμός, η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, ειδικά για τα παιδιά, είναι οι πραγματικές αιτίες της σημερινής τραγωδίας. Είναι το αποτέλεσμα του διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών και της αντιδραστικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η σημερινή της ΝΔ.

Εδώ και τώρα πρέπει να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις και κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.

Διαφορετικά το επόμενο διάστημα θα γίνουμε μάρτυρες κι άλλων τραγικών περιστατικών

πηγή: https://www.news247.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση