Πώς σχολιάζει το ΚΚΕ τη δήλωση του Κ. Καραμνλή για όσους δεν κόβουν εισιτήριο στο μετρό

«Η τοποθέτηση του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή ότι όποιος δεν πληρώνει το εισιτήριο του Μετρό θα πρέπει να νοιώθει “απόβρασμα της κοινωνίας” είναι απαράδεκτη και προσβλητική», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στον ΣΚΑΪ (Θυμηθείτε εδώ).

Και προσθέτει το ΚΚΕ: «Ο κ. Καραμανλής αντί να υβρίζει, καλά θα κάνει να φροντίσει να μειωθεί το μεγάλο -και σε πολλές περιπτώσεις απαγορευτικό- κόστος που πληρώνουν για τις μεταφορές τους τα λαϊκά στρώματα, όπως επίσης να αντιμετωπιστούν οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες και η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, που δημιουργεί κινδύνους ακόμα και για την ασφάλεια των επιβατών».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε: «Θα υπάρξει έλεγχος, το πρόβλημα ήταν αρκετά πιο έντονο πριν από λίγο καιρό. Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και την Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τζάμπα στο Μετρό. Ένα από τα καλά που έχει κάνει το λεγόμενο ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι ότι έχει μειώσει τους λεγόμενους τζαμπατζήδες, γιατί παλιά δεν υπήρχε κανένας έλεγχος».

πηγή: https://www.typosthes.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση