Κινητοποίηση ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ στη ΔΕΗ

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, προχώρησε σε κινητοποίηση, σήμερα Τρίτη στις 8 το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ Καλλιθέας (Θησέως 231), μπροστά στις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα μέτρα του «πακέτου» της «εξυγίανσης» της επιχείρησης, τα οποία περιλαμβάνουν ένταση των εκβιασμών και των διακοπών ρεύματος σε λαϊκά σπίτια, απολύσεις και περικοπές δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους της επιχείρησης, πώληση κερδοφόρων «φιλέτων» της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση – καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνουν αυξήσεις «φωτιά» έως και 20% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και τα άλλα χαράτσια, που μεταφέρουν στις πλάτες του λαού τις συνέπειες της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με μεγάλη ταχύτητα ολοκληρώνει το έργο που παρέλαβε από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την παράδοση της παραγωγής ενέργειας και των δικτύων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα κλιμακώνει την επίθεση στα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, εκβιασμούς και απειλές για διακοπές συνδέσεων. Με πρόσχημα την “εξυγίανση της ΔΕΗ”, από την κατάσταση που σχεδιασμένα την έφεραν, αποκρύπτουν τον πραγματικό τους στόχο που είναι η δέσμευσή τους στη στρατηγική της ΕΕ: Την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας που οδηγεί σε τεράστια κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας και ταυτόχρονα μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα σε πανάκριβο εμπόρευμα».

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας μαζί με τα σωματεία και τους φορείς που τη συγκροτούν, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.

Δε θα μας βυθίσουν στο σκοτάδι!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, που η ΔΕΗ είχε εξελιχθεί και συνεχίζει, στον μεγάλο τρομοκράτη της λαϊκής οικογένειας, απειλώντας με εταιρείες οφειλετών ότι θα κόβουν το ρεύμα ακόμη και σε ανέργους και ασθενείς, ενώ την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολάμβαναν μειωμένα τιμολόγια ρεύματος και προκλητικές διευκολύνσεις πληρωμής, έτσι και τώρα θα δώσουμε αγωνιστική απάντηση!

Καλούμε το λαό της Καλλιθέας να αντιμετωπίσει και να συγκρουστεί με τα κυβερνητικά σχέδια να βγει μπροστά αποφασιστικά, να παλέψει μέσα από την Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, το ΠΑΜΕ, τα σωματεία του, συλλογικά και να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του.

Καμιά αναμονή. Αντιστεκόμαστε!

 Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων. Ρεύμα φθηνό για το λαό. Καμία αύξηση στα τιμολόγια οικιακής κατανάλωσης, αλλά μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος άμεσα κατά 30%, για διεκδίκηση Ενέργειας που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία.

 Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμεΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες.

 Να γίνει διαγραφή του 30% των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων,

απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων που αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή.

 Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

 Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής

ηλεκτρικής ενέργειας. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Υδρευση).

 Καμία απόλυση εργαζομένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα στη ΔΕΗ.

 Όχι στην εντατικοποίηση και στο δουλεμπόριο των εργολάβων, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος στις εργολαβίες.

 

«Αντιστεκόμαστε! Κανείς μόνος του στην επίθεση που δεχόμαστε! Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκό νοικοκυριό!».

 

Τα Σωματεία και φορείς της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας:

  • Παράρτημα Καλλιθέας Συνδικάτου Οικοδόμων
  • Σωματείο Εργαζομένων Forthnet
  • Παράρτημα Καλλιθέας Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
  • Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας
  • Επιτροπές Αγώνα Παντείου του ΜΑΣ
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας και γύρω δήμων
  • Παράρτημα Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καλλιθέας
  • Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Καλλιθέας
  • Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας, μέλος της ΟΓΕ

 

Facebook Comments Box

Απάντηση