Κικίλιας: Το ΕΣΥ αντέχει ακόμη – Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν.
O υπουργός Υγείας, κατά την έναρξη της καθιερωμένης ενημέρωσης, αναφέρθηκε σε όλα τα βήματα που έχουν γίνει σε επίπεδο ενίσχυσης με νέες κλίνες ΜΕΘ, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.
«Γνωρίζουμε τις αδυναμίες του συστήματος Υγείας, αλλά το ΕΣΥ ακόμη αντέχει. Είναι κυρίως στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως εγκρίθηκαν 2.145 προσλήψεις. «Έχουν εγκριθεί 2.045 προσλήψεις, γιατροί και νοσηλευτές, σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν στα νοσοκομεία μας. Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειασθούν», σημείωσε.
Σχετικά με τις κλίνες ΜΕΘ, εξήγησε πως η κυβέρνηση παρέλαβε 565 κλίνες ΜΕΘ, στις οποίες προστέθηκαν ακόμη 80 κλίνες με αποτέλεσμα σήμερα να είναι διαθέσιμες 685 κλίνες ΜΕΘ (σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) και ΜΑΦ (σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας).
«Έχουμε προσθέσει 85 κλίνες ΜΕΘ και κλίνες από στρατιωτικά νοσοκομεία συν το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, που μετατρέπεται σε νοσοκομείο για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό», πρόσθεσε. Συνολικά, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, είναι διαθέσιμες πάνω από 2.000 κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με κορωνοϊό.
Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση έχει δώσει τεράστια μάχη τον τελευταίο μήνα ώστε να εξασφαλιστεί το αναγκαίο ιατροφαρμακευτικό υλικό και ευχαρίστησε την Κίνα για την προσφορά της.
Τέλος επανέλαβε πως σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς και τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί η πανδημία χρειάζεται κάθε βοήθεια.
Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα