Κεραμέως: Το σχολικό έτος παρατείνεται εντός του Ιουνίου – Κανονικά οι πανελλαδικές

Για την παράταση του σχολικού έτους και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη την Τετάρτη (17/3) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», επεσήμανε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, όπως εξήγησε ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

«Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως και αναφερόμενη στην παράταση του σχολικού έτους διευκρίνισε ότι θα γίνει εντός του Ιουνίου.

Εστιάζοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι. Για τα πανεπιστήμια, τόνισε ότι υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις» πρόσθεσε.

Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

Η υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών λέγοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του COVID.

Τέλος έκανε ειδική αναφορά στα voucher για τα τάμπλετ σημειώνοντας ότι εντός των επόμενων ημερών θα «πέσουν» οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. «Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές» δήλωσε.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Αποκωδικοποιώντας όσα είπε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος – Οι αποστάσεις από Χρυσοχοΐδη και στο βάθος ανασχηματισμός

Απάντηση

Recommended
Οι χρήστες θα μπορούν στο gov.gr να υποβάλλουν τη δήλωση…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: