Κατασκευή 14ου νηπιαγωγείου στην Καλλιθέα με χρηματοδότηση Περιφέρειας
Η δρομολόγηση της κατασκευής του 14ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας επιτυγχάνεται μετά την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης για την Ένταξη της Πράξης «14ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας – Οικοδομικές εργασίες και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις» με Κωδικό ΟΠΣ 5201418 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης».
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα έχει φορέα υλοποίησης τις KΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.
Σε συνέχεια της σχετικής έγκρισης χρηματοδότησης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: «προτεραιότητα της Διοίκησής μας είναι η δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών υποδομών για τους μαθητές. Με σταθερά βήματα «επενδύουμε» στις νέες γενιές, για ένα καλύτερο μέλλον. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου συνεργαζόμαστε δημιουργικά με τους Δήμους, τη Διοίκηση και τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε.. Εργαζόμαστε συστηματικά και μεθοδικά προκειμένου η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά ακόμα και στα ΑΕΙ της Αττικής μας».
Επισημαίνεται πως συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 ογδόντα δύο (82) Πράξεις μελέτης, κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης, Συνολικού Προϋπολογισμού 120 εκ. € .
Το 14ο Νηπιαγωγείου Καλλιθέας θα είναι δυναμικότητας 50 νηπίων. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1.238.000,00 €. Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί βρίσκεται στο ΟΤ 248Α, επί των οδών Πάντου και Καλαφάτη, του Δήμου Καλλιθέας, είναι διαμπερές και έχει επιφάνεια Ε= 871.60 μ2. Σύμφωνα με τη σχετική περιγραφή «η θέση του διδακτηρίου πληροί τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, αποστάσεις από τα πλάγια όρια του οικοπέδου, όροι δόμησης της περιοχής κτλ». Το νηπιαγωγείο αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο – ισόγειο για τους κύριους χώρους του (χώροι εργασίας, χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων, χώρος φαγητού – κουζίνας, χώρους υγιεινής και ανάπαυσης νηπίων) και σε ένα δεύτερο επίπεδο – υπόγειο για τους βοηθητικούς. Ο αύλειος χώρος διαμορφώνεται σε δύο τμήματα, ένα προς την οδό ΠΑΝΤΟΥ με τον στεγασμένο χώρο εισόδου και μία μικρή παιδική χαρά και ένα δεύτερο προς την οδό ΚΑΛΑΦΑΤΗ με στεγασμένους χώρους για το διάλειμμα και το υπαίθριο μάθημα. Περιμετρικά του διδακτηρίου διαμορφώνονται χώροι πρασίνου με χλοοτάπητα και φύτευση χαμηλού και υψηλού πρασίνου».