Κατάληψη του σχολείου έκαναν οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας την Δευτέρα το πρωί με αιτήματα προς τον Δήμαρχο και τον Λυκειάρχη σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στον σχολικό τους χώρο.
Οι μαθητές διαμαρτύρονται με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Καλλιθέας για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στις αίθουσες διδασκαλίας με τρύπες στα πατώματα των αιθουσών, διάβρωση στα ταβάνια, χαλασμένες τουαλέτες και κλιματιστικά καθώς και για την έλλειψη προστατευτικών στις λάμπες.
Στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος αθέτησε την υπόσχεση του για επισκευή της διάβρωσης του ταβανιού στην αίθουσα της Χημείας και ότι ο Δήμος έπρεπε να είχε επισκευάσει τα πατώματα έως τις 10/12/2018.
Οι μαθητές παραμένουν έξω από το σχολικό κτίριο και σήμερα δεν λειτούργησε κανένα σχολείο που στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου.
Οι διαμαρτυρίες των μαθητών και τα αιτήματα τους για τα αυτονόητες βασικές συνθήκες και υποδομές που θα έπρεπε να επικρατούν στα σχολικά κτίρια δείχνουν για μια ακόμη φορά την αδιαφορία, την ασυνέπεια και την ανοργανωσιά της Διοίκησης του Δήμου.