Καιρός: Απανωτά κύματα με βροχές, καταιγίδες και λάσπη! Κίνδυνος για πλημμύρες

Απανωτά χτυπήματα με βροχές και καταιγίδες φέρνει ο καιρός τα τρία επόμενα 24ωρα. Μάλιστα όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου οι διαδοχικές βροχές αυξάνουν τον κίνδυνο να υπάρξουν πλημμύρες σε πολλές περιοχές. Ταυτόχρονα ενώ στα ορεινά ηπειρωτικά θα πέφτουν χιόνια θα υπάρχουν περιοχές όπου οι άνεμοι θα φέρνουν σκόνη από την Αφρική…

Ο καιρός ως τις επόμενες ημέρες και το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με το meteo οι βροχές και οι καταιγίδες που έρχονται δεν θα έχουν στις περισσότερες περιοχές μεγάλη ένταση, ωστόσο καθώς τα φαινόμενα θα είναι συνεχόμενα, αθροιστικά οι ποσότητες που θα πέσουν θα είναι μεγάλες και έτσι ενδέχεται να δημιουργήσουν πλημμύρες.

Αναλυτικά:

Την Τρίτη τα εντονότερα φαινόμενα θα εμφανιστούν στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στην Κρήτη.

Οι βροχές στα ανατολικά και τα νότια λόγω της σκόνης θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Την Τετάρτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Την Παρασκευή οι βροχές προβλέπεται να περιοριστούν σημαντικά, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο.

πηγή: https://www.newsit.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Πριν από…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: