ΕλλάδαΟικονομία

Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι! Πλήττεται βαριά ο κλάδος του ψωμιού.

Από ό,τι φαίνεται η ακρίβεια, πλέον, δεν υπολογίζει τίποτα. Τρέχουν και δεν μπορεί κανείς να πιάσει τις τιμές ακόμα και στα πιο βασικά είδη διατροφής και υγιεινής.

Ο λόγος γίνεται για το ψωμί του οποίου η τιμή αυξάνεται συνεχώς.

Παρόλο που οι αρτοποιοί προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να κοντράρουν το πρώτο κύμα της ακρίβειας και των αυξήσεων, είναι, πλέον, ξεκάθαρο πως ένα σημαντικό μέρος των αυξήσεων έχει ήδη φτάσει στην αγορά.

Οι αυξήσεις κυμαίνονται στο 20% χωρίς κανένας να γνωρίζει εάν θα υπάρξει κλιμάκωση και πότε.

Εκείνο που πλήττει τα αρτοποιεία, τους φούρνους είναι οι συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας, αφού ένας φούρνος από την στιγμή ου θα ανοίξει το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι το φως και ο φούρνος που θα ψήσει το ψωμί εκτός των άλλων μηχανισμών που χρησιμοποιούνται και φτάνουν το σύνολο του λογαριασμού στα ύψη.

Έτσι, τα λειτουργικά έξοδα ανεβαίνουν και η κατανάλωση περιορίζεται δραματικά, αφού οι πολίτες έχουν μειώσει τη συχνότητα με την οποία επισκέπτονται το φούρνο της γειτονιάς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά αρτοποιεία να βάζουν λουκέτο και όσα επιβιώνουν να το καταφέρνουν ίσα ίσα.

Ο κλάδος του ψωμιού περνάει, ίσως, την χειρότερη κρίση χωρίς να υπολογίζονται τα σιτηρά και πολλά άλλα υλικά και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να απολαύσει ο πελάτης τη ζεστή φρατζόλα.

Πάντως εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί στο επόμενο διάστημα τα λουκέτα μπορεί να αυξηθούν ακόμα και κατά 15%.

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Συντάξεις: Τα πέντε «sos» για να πάτε νωρίτερα στο… ταμείο

Απάντηση