Πολιτισμός

Θάνος Λειβαδίτης η θρυλική σειρά που έκανε ρεκόρ τηλεθέασης δεν προβλήθηκε ποτέ σε επανάληψη

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω και πάμε στη μακρινή αλλά καθόλου σβησμένη από τη μνήμη μας, δεκαετία του ’80. Δεν ξέρουμε γιατί, αλλά κάθε τι που αφορά στην εποχή εκείνη, τα θυμούμαστε σήμερα με μια γλυκιά νοσταλγία. Αλλά εδώ που τα λέμε, πολλά κατάφεραν να την «σφραγίσουν» και να μείνουν στην ιστορία. Από ρούχα, παιχνίδια, μέχρι σειρές.


Μέχρι που έκανε και ρεκόρ τηλεθέασης (82%) στο τελευταίο επεισόδιο. Και να φανταστεί κανείς πως προβλήθηκε μόνο μια σεζόν και είχε μόνο 19 επεισόδια. Ενώ δεν προβλήθηκε ποτέ σε επανάληψη από την κρατική τηλεόραση, παρά μόνο αργότερα από περιφερειακά κανάλια με το όνομα «Αρχαιοκάπηλοι». Μάλιστα, το δεύτερο όνομα είχε τέτοια επιτυχία, που ακόμη και σήμερα, πολλοί μπερδεύουν ποιος ήταν ο αρχικός τίτλος της σειράς

Η τριλογία του Θάνου Λειβαδίτη

Ο ηθοποιός υπήρξε από τους σημαντικούς του ελληνικού θεάτρου, το οποίο υπηρέτησε πιστά, κυρίως σε κλασικούς ρόλους. Άλλωστε, ο ίδιος είχε κλασικές σπουδές, ενώ είχε σπουδάσει ζωγραφική στη σχολή Κλασικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, προερχόταν από μία καλλιτεχνική και διανοούμενη οικογένεια καθώς ήταν ανιψιός του σπουδαίου ποιητή, Τάσου Λειβαδίτη.

Όμως, άλλαξαν όλα όταν ο ηθοποιός ξεκίνησε την τηλεοπτική του διαδρομή. Μια διαδρομή που κράτησε χρόνια, είχε μεγάλες επιτυχίες ενώ «σφραγίστηκε» με τους αστυνομικούς κυρίως ρόλους που έπαιζε. Ο Λειβαδίτης δεν ήταν πια «το κινηματογραφικό ταίρι της Σταθοπούλου», αλλά ήταν ο δικηγόρος Άγγελος Καρνέζης και αργότερα ο δημοσιογράφος Άρης Μαρτέλης.

διάβασε και αυτό  Πρόσκληση για συμμετοχή περισσότερων εικαστικών στην ομαδική έκθεση «Ελλάδα – Χρώμα και Φως» 27 – 31 Οκτωβρίου 2020, Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” Δήμου Αθηναίων Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο

Ήταν ο «μετρ των αστυνομικών σειρών», δημιουργώντας τη δική του τηλεοπτική τριλογία: «Αξιόπιστοι», «Ιερόσυλοι», «Βεντέτα». Ο ίδιος εκτός από δημιουργός ήταν και πρωταγωνιστής στο ρόλο του ακούραστου δημοσιογράφου, Άρη Μαρτέλη.

Οι τρεις σειρές είχαν κι ένα ακόμη κοινό στοιχείο: την ίδια μουσική στους τίτλους, «Lovin, Livin And Givin» της Νταϊάνα Ρος του 1978. Και οι τρεις γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, αλλά αυτή που έσπασε κάθε ρεκόρ, ήταν οι «Ιερόσυλοι».

πηγή

Facebook Comments Box

Απάντηση