Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΙΑΙΟΥ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Τούρκοι.

Η Τουρκία φαίνεται ότι είναι σε υπερβολικά ασχημη κατάσταση κάτι που δεν το ανακοινώνει πλήρως αλλά αντίθετα παίρνει μέτρα και συλλαμβάνει όσους προσπαθούν να πουν την πραγματική εικόνα στην Τουρκία.Γεγονός ομως που αποδεικνύει την κατάσταση είναι ότι ο στρατός της σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Χαφτάρ παίρνει μέτρα όπως επίσης και οι ανακοινώσεις για το κλείσιμο καταστημάτων. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΑΠΕΜΠΕ και το ΠΕΝΤΑΠΡΟΣΤΑΓΜΑ που αναφέρουν

Σε πογκρόμ συλλήψεων προχωρούν οι Αρχές για της Τουρκίας για “αβάσιμες και προκλητικές”, όπως τις χαρακτηρίζουν, αναρτήσεις στα social media σχετικά με τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι την Τρίτη έχουν γίνει 19 συλλήψεις τονίζοντας ταυτόχρονα πως έχουν εντοπιστεί συνολικά 93 ύποπτοι. Η είδηση αυτή γίνεται γνωστή αφού η Άγκυρα αποφάσισε να κλείσει τα καφέ, τα κέντρα άθλησης και διασκέδασης, ανέστειλε τις προσευχές στα τεμένη και επέκτεινε την απαγόρευση ταξιδίων σε 20 χώρες προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας covid-19. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έγιναν αναρτήσεις που στοχοποιούσαν κυβερνητικούς αξιωματούχους και προκαλούσαν πανικό και φόβο στους πολίτες υπονοώντας ότι ο ιός SARS-CoV-2 είναι ευρέως διαδεδομένος στην Τουρκία και ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα.

«Δεκαεννέα από τους υπόπτους αυτούς συνελήφθησαν και συνεχίζεται η διαδικασία για τη σύλληψη άλλων που έχουν ταυτοποιηθεί», τόνισε η ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες Δευτέρα. Η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στο έδαφός της από τον νέο κορονοϊό την προηγούμενη Τετάρτη και ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα επεσήμανε χθες ότι εντοπίστηκαν ακόμη 29 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 47.
Εξάλλου το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε χθες ότι οι τούρκοι πολίτες που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους από εννέα ευρωπαϊκές χώρες θα μπορέσουν να το κάνουν ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την προϋπόθεση ότι αμέσως μετά την άφιξή τους στην Τουρκία θα παραμείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες.
Πριν λίγα λεπτά βγήκε εντολή του Χ. Ακάρ, που δείχνει περίτρανα πως υπάρχει πρόβλημα στη γειτονική χώρα.

διάβασε και αυτό  Τέλος σε μεγάλο Κύκλωμα κοκαΐνης συλλήψεις σε Μύκονο Αθήνα

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, εκτός από την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας και των Στρατιωτικών Σχολών μέχρι τις 13/4/20, για την οποία έχουμε γραψει, απαγορεύει την είσοδο επισκεπτών στα Γενικά Επιτελεία, τα Επιτελεία Σχηματισμών και στις Μονάδες, προχωρά σε αναστολή εθνικών και διεθνών ασκήσεων, και διατάσσει το προσωπικό των τουρκικών ΕΔ που επιστρέφει από το εξωτερικό Να τίθεται υπό παρακολούθηση. Τέλος αναστέλλεται η κατάταξη νεοσυλλέκτων.
Πηγή Πενταπροσταγμα

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Περίπου 70.000 μάσκες προσώπου για την προστασία από τον κορωνοϊό…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: