Η Τιτή Ντολαπτσή απαντά στον Δημήτρη Μπιζιώτα

-Ποιά είναι η Θεοτόκη Τιτή Ντολαπτσή

-Εθελοντισμός*Προσφορά*Ανθρωπιά τι σημαίνει για εσάς

Ο τρόπος με τον οποίο έχω μεγαλώσει και οι οικογενειακές αρχές με τις οποίες έχω γαλουχηθεί ήταν τέτοιες ώστε η έννοια της κοινωνικής προσφοράς να έχει για μένα τεράστια σημασία. Πιστεύω πως ιδιαίτερα σε μια κοινωνία που έχει υποφέρει πολλά μέσα στα χρόνια της κρίσης, το να προσφέρουμε, ο καθένας από τη θέση που βρίσκεται, ό,τι μπορούμε προκειμένου να βοηθήσουμε τους ασθενέστερους ή απλά, τους λιγότερο τυχερούς συμπολίτες μας, είναι το ελάχιστο που έχουμε χρέος να κάνουμε  στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης που έχουμε ως ενεργοί πολίτες. Με αυτές τις αρχές άλλωστε, ανατρέφω και τα παιδιά μου.

– Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική

Όπως προανέφερα, μεγάλωσα με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και μια ισχυρή επιθυμία προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Θεωρώ λοιπόν, πως σε μια εποχή που είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε για να ξανασηκώσουμε ψηλά την πατρίδα μας, έχω και τη διάθεση και την όρεξη να προσφέρω ασχολούμενη με την πολιτική, που αποτελεί άλλωστε το στίβο μέσα στον οποίο κρίνεται, σε μεγάλο βαθμό η ζωή μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ευτυχώς, και ευχαριστώ το Θεό γι’ αυτό, δεν μπαίνω στην πολιτική με σκοπό να λύσω το βιοποριστικό μου πρόβλημα ή για να πλουτίσω. Ασχολούμαι με την πολιτική γιατί πραγματικά πονάω τον τόπο μου.

– Ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα σαν κοινωνία

Σίγουρα η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών δημιούργησε τεράστιες ανακατατάξεις και πολύ έντονα κοινωνικά προβλήματα στην πατρίδα μας, καθώς υπάρχουν ουκ ευάριθμοι συμπολίτες μας που στερούνται ακόμη και των βασικών μέσων διαβίωσης. Παράλληλα, ακριβώς εξαιτίας της κρίσης, είχαμε μια σημαντική διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, που στη δεδομένη χρονική συγκυρία συνδυάστηκε με κρίση στην οικογένεια, τη ραγδαία άνοδο της εγκληματικότητας και φυσικά, την αύξηση της παράνομης μετανάστευσης, την ίδια στιγμή που μορφωμένοι και με υψηλά προσόντα νέοι μας, εγκαταλείπουν τη χώρα αναζητώντας αλλού την τύχη τους.

– Πιστεύετε σήμερα ο Ελληνισμός βρίσκεται σε θέση άμυνας η ύπνωσης

Δεν θα έλεγα πως ο Ελληνισμός βρίσκεται σε θέση άμυνας. Έχουμε δει, από την Ιστορία μας πως στις πολλές κρίσεις και προκλήσεις που έχουμε αντιμετωπίσει σαν έθνος, έχουμε κατορθώσει, ακόμη και υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες, να υπερβούμε τις καταστάσεις και να «τραβήξουμε ξανά προς τη δόξα», όπως λέει και το γνωστό μας εμβατήριο. Υπάρχουν εντός του Ελληνισμού λοιπόν εκείνες οι δυνάμεις που θα μας επιτρέψουν να βγούμε από το τέλμα και να οδηγούμε εκεί που έχουμε χρέος, σαν έθνος, να φτάσουμε. Ως προς την ύπνωση, ίσως υπάρχουν ακόμη δυνάμεις ή νοοτροπίες που μας κρατούν σε μια, κάποιου είδους, «νάρκη», αλλά θεωρώ ότι ήδη ξυπνάμε σιγά σιγά, ότι έχουμε πειστεί πια πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και πως θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να στρωθούμε στη δουλειά ώστε να ξανακάνουμε την πατρίδα μας μεγάλη.

– Αν γινόταν σήμερα  εθνικές εκλογές και σε μια συνάντηση που είχατε με ανθρώπους γιατί να σας ψηφίσουμε τι θα απαντούσατε;

Θα έλεγα πως είμαι ένας άνθρωπος που έχει την όρεξη και την επιθυμία να δουλέψει σκληρά και να αγωνιστεί προκειμένου να ξανακάνουμε την πατρίδα μας μεγάλη. Δεν είμαι «επαγγελματίας» πολιτικός, δεν μπήκα στην πολιτική για να πλουτίσω ούτε για να εξυπηρετήσω δικά μου ή αλλότρια συμφέροντα. Με ενδιαφέρει μόνο να ωφελήσω όπως μπορώ, με τις ιδέες μου, την εργατικότητά μου και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που με διακρίνει την πατρίδα μου και τους συμπολίτες μου.

– Η Νέα Δημοκρατία τι αντιπροσωπεύει για εσάς.

Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία, είναι ο πολιτικός χώρος που με εκφράζει ήδη από την πολύ νεαρή μου ηλικία. Είναι το κόμμα των μεγάλων αποφάσεων, το κόμμα που προχώρησε, καθ’ όλη τη διάρκεια της Ιστορίας του σε βαθιές τομές, υλοποιώντας και τη βασική πολιτική αρχή του ιδρυτή της, σύμφωνα με την οποία το χρέος του πολιτικού είναι να είναι «περισσότερο ωφέλιμος παρά ευχάριστος». Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία υπό την άξια και εμπνευσμένη ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλείται ξανά να οδηγήσει την Ελλάδα στην πρόοδο και την ευημερία και να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας, μετά από μία καταστροφική και άκρως εθνικά επιβλαβή τετραετία από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: