Η Ρόκα Χαρίκλεια Συμμετέχει στις εκλογές του 2019, στο ψηφοδέλτιο της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Η Ρόκα Χαρίκλεια (Λίλα) είναι Φιλόλογος – Ιστορικός. Εργάστηκε για πέντε χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρίες Εξαγωγών. Εδώ και 33 χρόνια υπηρετεί σε δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια. Έχει διατελέσει Λυκειάρχης στο 2ο Λύκειο Μοσχάτου και στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας. Είναι Λυκειάρχης στο 1ο Λύκειο Αργυρούπολης.

Έχει διατελέσει μέλος Εξεταστικών Επιτροπών του Υπουργείου Παιδείας και επιμορφωτής Εκπαιδευτικών σε Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα.

Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικές οργανώσεις, και σε φορείς που ασχολούνται με τον πολιτισμό και την ιστορική εκπαίδευση.

Είναι μητέρα τριών παιδιών.

Συμμετέχει στις εκλογές του 2019, στο ψηφοδέλτιο της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, με υποψήφιο δήμαρχο τον ΘΟΔΩΡΗ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟ.

Για ποιον λόγο;

Οι επιλογές στις εκλογές του 2019, αποτελούν πρόσκληση, αλλά και πρόκληση τόσο  για τους πολίτες όσο και για το μέλλον της Καλλιθέας.

Πρόσκληση σε μια πόλη ζωντανή, φιλική, με ισχυρά δίκτυα υποδομών, σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες προς το δημότη, με δράσεις κοινωνικής πρόνοιας και υψηλό επίπεδο δημόσιας εκπαίδευσης, μια πόλη της παιδείας και του πολιτισμού.

Μια σειρά από δράσεις, εφικτές και άμεσα πραγματοποιήσιμες, μπορούν να κάνουν την διαφορά, όπως για παράδειγμα:

  • Ανοικτά σχολεία – Αξιοποίηση των σχολικών εγκαταστάσεων για πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις των πολιτών και της νεολαίας
  • Μόνιμη συνεργασία και σύνδεση των λυκείων της πόλης με πανεπιστημιακά ιδρύματα – Οργάνωση κέντρου επαγγελματικού προσανατολισμού
  • Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής – Ένταξη του σχολικού εξοπλισμού σε προγράμματα αναβάθμισης, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Αποτύπωση των αναγκών ενίσχυσης αδυνάμων μαθητών και λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου
  • Καλοκαιρινές δράσεις πολιτισμού απευθυνόμενες σε εφήβους
  • Ίδρυση κινηματογραφικής λέσχης και προβολές για μαθητές, ενταγμένες σε σχολικές δραστηριότητες

Πρόκληση ανοικτή, καθώς οι πολίτες έχουν  τη δύναμη αλλά και τη δυνατότητα, να διεκδικήσουν περισσότερα. Να επιλέξουν όχι την αδράνεια, αλλά τη δράση και την ανάπτυξη. Να πουν όχι στις πελατειακές σχέσεις και να επιδιώξουν διαφάνεια και δημοκρατία. Να απαιτήσουν μια δημοτική αρχή, συμπαραστάτη στην καθημερινή ζωή,  ικανή και έτοιμη να εργαστεί με όραμα και να πετύχει.

Μια Καλλιθέα που ενώνεται, μια Καλλιθέα που ενώνει.

«Η αδιαφορία είναι στην ουσία, συνενοχή»

 

Facebook Comments Box

Απάντηση