Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ

Tο αεροπλάνο που μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα από την Ελλάδα έφτασε σήμερα στη βορειοδυτική ακτή της Ιαπωνίας που είχε καταστρέψει το τσουνάμι του 2011, αλλά η τελετή υποδοχής είναι χωρίς θεατές, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΗΟλυμπιακή φλόγα έφθασε στη βάση Ματσουσίμα της Japan Air Self-Defense Force και θα περιηγηθεί στην περιοχή Τοχόκου που χτυπήθηκε από το τσουνάμι και το σεισμό, στο πλαίσιο της περιοδείας της, μέχρι την επίσημη τελετή έναρξης στη Φουκουσίμα στις 26 Μαρτίου.
«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προετοιμασία ασφαλών Αγώνων », δήλωσε ο επικεφαλής του Τόκιο 2020 Γιοσίρο Μόρι στην τελετή στην αεροπορική βάση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι θα συνεργαστούν στενά με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), την κυβέρνηση της Ιαπωνίας, με τη μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο και θα λάβουν υπόψη τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στη συνέχεια, η Σαόρι Γιοσίντα και ο Τανταχίρο Νομούρα, τρεις φορές χρυσοί Ολυμπιονίκες σε πάλη και τζούντο, αντίστοιχα, άναψαν τον βωμό.

πηγή ΑΠΕ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Από τον Οκτώβριο έρχεται η ταυτότητα για τα ιπποειδή: Οι αλλαγές που αφορούν τους ιδιοκτήτες - Στόχος η προστασία των ζώων

Απάντηση

Recommended
235 - Ο Μαξιμίνος Θραξ ανακηρύσσεται αυτοκράτορας. Είναι ο πρώτος…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: