Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΟΝΝΕΔ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ-

Την επίβλεψη της κατάστασης στα σύνορα, τη σημείωση πιθανών ελλείψεων καθώς και την αξιολόγηση του χειρισμού της κατάστασης από την κυβέρνηση ανέλαβε αντιπροσωπεία της ΝΔ, η οποία βρέθηκε επισκέφτηκε εχθές (06/03) το Τελωνείο των Καστανέων καθώς και την Παρέβρια ζώνη του Δήμου Σουφλίου και της Δημοτικής Ενότητας Φερών. Ειδικότερα, η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιώργο Στεργίου, τον Γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιο Κονταδάκη, τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου, Άκη Παρασκευόπουλο, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και μέλη της ΝΟΔΕ Έβρου.
Ο σκοπός της επίσκεψης

«Ολοκληρώθηκε σήμερα ένα οδοιπορικό από το κόμμα της ΝΔ στο μέρος όπου ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία, της πρόκλησης την οποία δεχτήκαμε από την απέναντι γείτονα χώρα» δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, προσθέτοντας ότι κύριος σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμπαράσταση στην αστυνομία, στην πυροσβεστική, στις ένοπλες δυνάμεις αλλά και στους απλούς κατοίκους, οι οποίοι που έχουν γίνει μία πλεξούδα με όλο το σύστημα που πολεμάει αυτή την στιγμή να επαναφέρει την κανονικότητα στην περιοχή. «Σκοπός ήταν να καταγράψει ο γραμματέας και το κλιμάκιο πιθανές ελλείψεις, να αξιολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η κυβέρνηση. Ευελπιστούμε να τελειώσει σύντομα όλο αυτό» κατέληξε ο ίδιος.
Δεν είναι τυχαίες οι μεταναστατευτικές ροές»

Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου, ο σκοπός της επίσκεψηςυποδηλώνει τη συμπαράστασή σε όλους εκείνους και εκείνες που δίνουν τη σημαντική για τη χώρα μας μάχη, ώστε να αντιμετωπιστούν οι έντονες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών που γίνονται βάσει σχεδίου. «Δεν είναι τυχαίες, δεν είναι συμπτωματικές. Το μεταναστευτικό – προσφυγικό δεν είναι ένα θέμα που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, είναι ένα έντονο θέμα που απασχολεί όλες της χώρες της ΕΕ. Δεν έχει τις ρίζες του μόνο στο τί κάνουμε εμείς ως χώρα ή Ευρώπη αλλά κυρίως σε πολεμικά φαινόμενα ή άλλες αιτίες που παρακινούν αυτούς τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος. «Δυστυχώς, ως ελληνική κυβέρνηση, από το 2015 έως και τα μέσα του 2019, δίναμε τα λάθος μηνύματα. Αφήναμε να εννοηθεί ότι είναι εύκολο να διέλθει κανείς από τα ελληνικά σύνορα, κάτι το οποίο εξελήφθη ως αδυναμία της χώρας μας και το εκμεταλλεύτηκαν διακινητές. Από τον Ιούλιο του 2019 τραβήξαμε μια γραμμή, καθώς είχαμε προετοιμάσει ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης του μεταναστευτικού το οποίο ξεκινήσαμε να εφαρμόζαμε άμεσα, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην ΕΕ ότι η πολιτική που ακολουθούμε είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που ακολουθούσε η Ελλάδα στο παρελθόν» ολοκλήρωσε ο γραμματέας.
Για τον κ. Κονταδάκη, η επίσκεψη «αφύπνισε» εθνικά αισθήματα. «Όλοι μας αισθανθήκαμε εθνικά υπερήφανοι για το στρατό μας, για τα σώματα ασφαλείας, για την πυροσβεστική μας, και εθνικά υπερήφανοι που επιτέλους έχουμε ένα πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που φυλάσσει τα σύνορα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη, για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί» διαμήνυσε.«Ενωμένοι τα καταφέρνουμε» Τέλος, για τον κ. Μαρινάκη, η Ελλάδα δοκιμάστηκε πολύ τα τελευταία χρόνια, κυρίως από το μεταναστευτικό αλλά και από το διχασμό, ο οποίος επήλθε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. «Με μπροστάρη τον Πρωθυπουργό ενώθηκαν οι Έλληνες, απέναντι σε μια πρόκληση, μια απόπειρα παράνομης εισβολής και καταλάβαμε πόσο περισσότερο ενωμένοι είμαστε όλοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι ενωμένοι τα καταφέρνουμε, με σοβαρότητα και ψυχραιμία» εξήγησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

διάβασε και αυτό  Δένδιας σε Λαβρόφ: Η Τουρκία έχει καταστεί γραφείο ταξιδιών για τζιχαντιστές

αρθρο Νικήτα Διαμαντόπουλου evros24.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Όλα στη ζωή μας αρχίζουν από την γυναίκα όπως και…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: