Η Επόμενη Ημέρα

Στη προσωπική της σελίδα στο fb η Ρένα Δούρου ανακοίνωσε ότι στόχος είναι τώρα οι Εθνικές Εκλογές. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Η επόμενη μέρα…

Έτσι δεν λένε; Τι κάνεις την επόμενη μέρα; Μετά από μια επιτυχία, αλλά και μετά από μια αποτυχία. Τι σκέφτεσαι, τι σχεδιάζεις, πώς κινείσαι;

Στο «Αν» ο Κίπλινγκ εξηγούσε, μάλλον αντι-φεμινιστικά, πότε «άνδρας αληθινός θα ήσουν παιδί μου». Να το κάνουμε… γυναίκα; Όταν προσεγγίζεις με την ίδια ψυχραιμία οτιδήποτε σου επιφυλάσσει η ζωή. Και τη χαρά και τη λύπη. Και την επιτυχία και την αποτυχία.

Η ζωή, και η πολιτική, είναι μαραθώνιος. Όχι κούρσα ταχύτητας. Και κάθε φορά, φροντίζεις να μαθαίνεις από όσα δεν είναι ευχάριστα. Για να γίνεις καλύτερος. Για να είσαι περισσότερο προετοιμασμένος στην επόμενη πρόκληση.

Έχουμε μπροστά μας δουλειά. Τη μάχη των εθνικών εκλογών, για να αποτρέψουμε την παλινόρθωση εκδικητικών και κοινωνικά ανάλγητων πολιτικών συμπεριφορών και νοοτροπιών.

Τη μάχη για να υπερασπιστούμε τους πιο αδύναμους, εκείνους που καταδίκασαν στο περιθώριο, όσοι βουλιμικά θέλουν να ξαναπιάσουν στασίδι στην εξουσία.

Εδώ είμαστε. Και την επόμενη μέρα.

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: