ΑΛΛΑ

Η ανακοίνωση του ΕΒΕ Καλλιθέας για το δεύτερο κύμα πανδημίας

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει για άλλη μια φορά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αθωράκιστο και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στον αέρα! Η παράταση του lockdown και το συνεχιζόμενο κλείσιμο των μικρών καταστημάτων είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης εγκαίρων και ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο. Οι εγκληματικές ευθύνες της στη διαχείριση της πανδημίας, η νέα κρίση και οι πολιτικές που τη συνοδεύουν, μας έχουν πνίξει στα χρέη και μας οδηγούν βήμα βήμα στη χρεοκοπία. Οι αναστολές πληρωμών, οι επιστρεπτέες προκαταβολές που λίγοι έχουν πάρει δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα παραμένουν στα ύψη όπως και η πληρωμή του ΕΦΚΑ, η εφορία παραμένει ιδία με πέρυσι.

Με την νέα απόφαση για την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου και την λειτουργία με την μέθοδο «click away» αυτοί που θα βγουν κερδισμένοι πάλι είναι τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες αλυσίδες εμπορίου που έχουν και την υποδομή και τα κεφάλαια, με τα υπερκέρδη που έχουν συσσωρεύσει τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση κάνει ένα click πιο κοντά στην ενίσχυση των πολυκαταστημάτων και away από την επιβίωση μας, οδηγώντας μας στην χρεοκοπία!

Απαιτείται από μας να πάρουμε θέση! Να δώσουμε απάντηση στον εμπαιγμό, διεκδικώντας τα αυτονόητα! Άμεσα μέτρα στήριξης των αυταπασχολουμένων που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα επιβίωσης.

Κάνουμε CLICK στην επιβίωση μας και διεκδικούμε :

  • Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού. Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
  • Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. 
  • Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ, δήμο, μέχρι τον Απρίλη 2021. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση. 
  • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α. 
  • Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση. 
  • Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους, χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις
Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Το meteo.gr προσφέρει εθελοντικά πολύτιμη μετεωρολογική υποστήριξη στην ομάδα Airborn στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας στη Ν. Ζηλανδία, όπου συμμετέχει ο πρωταθλητής του ΣΕΑΝΑΤΚ Αιμίλιος ΜόνοςΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Απαλλαγμένος από τα αντιαισθητικά γκράφιτι και τις μουτζούρες είναι πλέον…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: