Η ανάρτηση της Άννας Παπαρούπα

Η Δημοτική Σύμβουλος Άννα Παπαρούπα ανάρτησε πριν λίγο στο προσωπικό τοίχο στο fb ένα κείμενο για τα “Ιδιαίτερα Παιδιά” που κατά την γνώμη μας αξίζει να δημοσιευτεί:
Καλησπέρα με μια σκέψη…

Όταν έχουμε ένα παιδί “φυσιολογικό”, που φέρνει καλούς βαθμούς, είμαστε ευτυχισμένοι. Όταν κάνει ό, τι ζητήσουμε, είμαστε ευτυχισμένοι. Αυτή είναι μια “φυσιολογική” χαρά, αφού αυτό είναι καθήκον μας, φυσικά. Αλλά όταν έχουμε ένα παιδί με κάποιους περιορισμούς για το οποίο κάθε μάθηση είναι ίσως δυσκολότερη από ό,τι για ένα άλλο παιδί ή η πιο ασήμαντη μάθηση δεν θα συμβεί, ίσως ποτέ… το να είσαι ευτυχισμένος…. γίνεται περίπλοκο. Έχω να ζητήσω μια χάρη για ένα σημαντικό για μένα, ζήτημα : Αυτή είναι η εβδομάδα της ειδικής εκπαίδευσης, αυτισμού, δυσλεξίας adhd (ελλειμματική προσοχή με υπέρ κινητικότητα)… Είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά που παλεύουν κάθε μέρα για να πετύχουν αλλά και σε όλους όσους προσπαθούν να τα βοηθήσουν.
Καλό θα ήταν να διδάξουμε στα παιδιά μας να είναι φιλικά και ν΄ αποδέχονται όλους τους συμμαθητές τους. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν είναι σπάνια. Θέλουν αυτό που θέλουν όλοι: να γίνουν αποδεκτά!!!
Μπορείτε, παρακαλώ να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτό προς τιμήν όλων των παιδιών που είναι μοναδικά αλλά διαφορετικά ;

Facebook Comments Box

Απάντηση