Ευχαριστώ σημαίνει αναγνωρίζω και εκτιμώ…

Πώς ένα καλοκαιρινό ταξίδι καταλήγει σε εμπειρία ζωής…

Όλοι οι άνθρωποι λίγο πολύ αναζητάμε την ευτυχία ή έστω λίγες στιγμές ευτυχίας μέσα από διάφορες δραστηριότητες και χόμπυ.

Άλλοι επιλέγουν τη μουσική για να το κάνουν αυτό, άλλοι τη ζωγραφική, άλλοι τη νυχτερινή διασκέδαση με φίλους, άλλοι τα ταξίδια κλπ..

Το πιο σημαντικό είναι πάντα να επιζητάς την αλλαγή στη ζωή σου μέσα από ουσιώδης δραστηριότητες και να αποσκοπείς στην αυτοβελτίωση. Η πραγματική ευτυχία πηγάζει πάντα μέσα από την αυτοεξέλιξη και δε μπορείς να κάνεις το βήμα αν δε το αποφασίσεις..

Αντί να ξυπνάς κάθε μέρα και να γκρινιάζεις για τη ρουτίνα στην οποία είσαι βυθισμένος και να δηλητηριάζεις ταυτόχρονα και τους γύρω σου, κάνε κάτι και άλλαξε τη καθημερινότητά σου. 

Εγώ διάλεξα να φύγω.. Γεννήθηκα σε μια πόλη που δε μου άρεσε έκανα μια ζωή που δεν ήμουν ευχαριστημένη και συνεχώς έψαχνα το τρόπο να φύγω μέχρι που τελικά μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία και το έκανα.

Ο προορισμός που διάλεξα ήταν η πανέμορφη Κρήτη και το αμόλευτο φώς της..Ένα υπέροχο νησί από το οποίο και έχω καταγωγή αλλά δυστυχώς δεν είχα ποτέ την ευκαιρία και τη δυνατότητα να επισκεφτώ.. Φέτος όμως το έκανα. Τι να πρωτοπεριγράψω; Τα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, που περπατώντας εκεί νομίζεις ότι μεταφέρθηκες σε άλλη εποχή; Τις όμορφες παραλίες, τα όμορφα ρακάδικα με τη ζωντανή μουσική; Μια εβδομάδα εκεί δεν ήταν αρκετή για να τα απολάυσω όλα αυτά,έριξα όμως μια ματιά..Και αφού επισκέφτηκα αυτή την όμορφη πόλη συνέχισα το ταξίδι μου πιο νότια,πέρασα από τον Άγιο Νικόλαο με τους ανηφορικούς-κατηφορικούς δρόμους και έφτασα στην Ιεράπετρα. Το νοτιότερο τμήμα της Ευρώπης..

Πράγματι,η λαϊκή ρήση που λέει ”στο Νότο είναι αλλιώς” είναι πέρα για πέρα πραγματική. Η ζωή κυλάει σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς εδώ. Η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη το νομού Λασιθίου με 12.355 κατοίκους βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο, 242 χιλιόμετρα από τα Χανιά και 36 χιλιόμετρα νότια από τον Άγιο Νικόλαο η οικονομία της να βασίζεται στην εξαγωγή αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη, και το κλίμα της θεωρείται το θερμότερο στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι θερμοί και φιλόξενοι και τα προϊόντα τους εύγευστα και ποιοτικά. Το μεγαλύτερο διάστημα το πέρασα εκεί, και πιστέψτε με, όποιος επιζητά την ησυχία και την ηρεμία αν τον βγάλει ο δρόμος ποτέ προς τα δω, θα καταλάβει γιατί αποτελεί αυτό το μέρος σταθμός στη ζωή κάποιου..

 Στο δρόμο για το Ηράκλειο κάντε μια στάση στο Κοκκίνι Χάνι έναν οικισμό που ναι μεν το χειμώνα δεν έχει κόσμο παρόλα αυτά η ειδυλλιακή θέα της θάλασσας από τα διαμερίσματα Haris apartments θα σε μαγνητίσει.

Το δε Ηράκλειο  επίσης όμορφο, αν και δε κατάφερα μέσα σε μια ημέρα να το γυρίσω όλο, άλλα σίγουρα αξίζει αν κάποιος το επισκεφτεί να δει τον τάφο του διάσημου συγγραφέα ποιητή και φιλόσοφου Ν. Καζαντζακη το μουσείο  Ν. Καζαντζάκης, τα αρχαία μνημεία της Κνωσού και τον τεράστιο καθεδρικό ναό του Αγίου Μηνά που έχει ιστορική σημασία. Σίγουρα 4 μήνες δεν αρκούν για να γυρίσεις όλη τη Κρήτη ούτε κατά διάνοια..είναι όμως αρκετοί για να γνωρίσεις όμορφους ανθρώπους να ξεναγηθείς στις πιο όμορφες παραλίες και τα λιμάνια χαζεύοντας το βαμμένο κόκκινο ηλιοβασίλεμα, να γευτείς παραδοσιακή, υγιεινή Κρητική κουζίνα και να πιεις τη τοπική κρητική τσικουδιά υπό τους ήχους της παραδοσιακής λύρας και του λαούτου..

Άρθρο της  Ελένης Χαρού Γαλογάτου

Facebook Comments Box

Απάντηση