Εργα στο Μοσχάτο-Ταύρο ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Θεοδωρικάκος

Τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου επισκέφθηκε χθες, 3 Μαρτίου 2020, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος προκειμένου να συζητήσει με τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και εκπροσώπους ομάδων του Μοσχάτου για τις παρεμβάσεις και τις χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για τα αθλητικά έργα στο Μοσχάτο.
Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και στη Δημοτική Κοινότητα Ταύρου.
Αρχικά, ο Υπουργός Εσωτερικών τοποθετήθηκε για το μεγάλο εθνικό θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα τονίζοντας ότι τα σύνορα της Ελλάδας φυλάσσονται δυνατά και πως είμαστε όλοι δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ.
Στη συνέχεια ο Υπουργός ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση των παρακάτω έργων:
Την κατασκευή νέου χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Μοσχάτου
Την μετατροπή του γηπέδου μπάσκετ στον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Μοσχάτο σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ.
Την οικονομική ενίσχυση για την εκπόνηση των μελετών για την πυρασφάλεια των Σχολείων του Δήμου
Την αγορά απορριμματοφόρου
Την ολοκλήρωση των έργων στους παιδικούς σταθμούς της πόλης
Για όλα τα έργα έχουν προηγηθεί μελέτες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, ενώ η χρηματοδότησή τους προέρχεται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών.
Τα παραπάνω αθλητικά έργα αποτελούν τη συνέχεια των έργων βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, που πραγματοποίησε τα προηγούμενα χρόνια η Δημοτική Αρχή. Έργα όπως η αντικατάσταση των χλοοταπήτων των γηπέδων του Μοσχάτου, του Άγιαξ Ταύρου και του Φωστήρα και η αντικατάσταση – αναβάθμιση των εξεδρών όλων των γηπέδων του Δήμου μας. Παράλληλα, έχει ήδη ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2020 του Δήμου ο νέος ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου «Χάρης Παυλίδης».
Παράλληλα, ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι εξετάζεται τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος των αυθαίρετων εγκαταστάσεων σε ολόκληρη την χώρα.
Στην χθεσινή συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Μελίστας, οι Αντιδήμαρχοι, Θανάσης Ντερέκας, Γιώργος Φελλάς, Βασίλης Γρούμπας και Άκης Δείξιμος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Σάββας, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Μαζικού Αθλητισμού, Βαγγέλης Κοτζαμπασάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μοσχάτου, Γιώργος Σφυρόερας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Μανώλης Αντωνάκος. Επίσης, στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών ομάδων που αγωνίζονται στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Μοσχάτου Βασίλης Γκούμας, αναπληρωτής Πρόεδρος της ΑΕ Μοσχάτου, Διονύσης Φαναρίτης, έφορος της ΑΕ Μοσχάτου, Παναγιώτης Ορφανός, Πρόεδρος της Αναγέννησης Μοσχάτου και Τάσος Νομικός, Πρόεδρος της Θύελλας Μοσχάτου, καθώς επίσης οι Άρης Δημητρίου, Πρόεδρος της Ελευθερίας Μοσχάτου και Νίκος Γκόγκος, μέλος του Δ.Σ. της Ελευθερίας Μοσχάτου, το σωματείο που χρησιμοποιεί το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ.
Οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των ομάδων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα έργα, τονίζοντας ότι θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες των αγωνιστικών χώρων της περιοχής.
Μετά τη σύσκεψη ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε τα εξής: «Καλωσορίζουμε σήμερα τον υπουργό μας, τον υπουργό Δήμων και των Περιφερειών, τον υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Πρώτα απ’ όλα θέλω να τον ευχαριστήσω για τη σημερινή του επίσκεψη και βέβαια θα ακολουθήσει και δεύτερη επίσκεψη την επόμενη Δευτέρα στο δημαρχείο του Ταύρου για να συζητήσουμε και τα προβλήματα του Ταύρου.
Σήμερα η επίσκεψη είχε την έννοια ότι υπογράφτηκαν δύο (2) μεγάλα έργα για την περιοχή του δήμου μας: την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο του Μοσχάτου και η κατασκευή ενός προπονητηρίου κλειστού στο γήπεδο του μπάσκετ, όπως επίσης οι πυρασφάλειες των σχολείων, το απορριμματοφόρο και η ολοκλήρωση του έργου των παιδικών σταθμών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό για όλα αυτά που έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Θα είμαστε μαζί του για κάθε ενέργεια που έχει να κάνει για το καλό της Αυτοδιοίκησης και ξέρουμε ότι βελτιώνονται πολύ τα πράγματα με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Πέμπτη και ελπίζουμε όπως έγινε σήμερα έτσι ο υπουργός θα είναι κοντά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοντά στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου για να ακούει τα προβλήματα των δημοτών.
Θα ήθελα να σημειώσω αυτό που είπε ο υπουργός στην αρχή ότι πολιτική και πολιτικός είναι αυτός που είναι κοντά στον πολίτη, σε αυτόν τον πολίτη που πασχίζει κάθε μέρα να ζήσει, να επιβιώσει, έτσι ώστε να έχουμε μια πατρίδα υπερήφανη και άξια για τους πολίτες της».
Από τη μεριά του, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Δήμαρχε μου σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για τη στενή και δημιουργική συνεργασία που έχουμε. Είναι υποχρέωση του υπουργείου Εσωτερικών να είναι δίπλα στους δήμους σε ολόκληρη τη χώρα. Βρίσκομαι δίπλα σε όλους τους δήμους και σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει χρηματοδοτήσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τη στήριξη και την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα. Σήμερα είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε για το γήπεδο ποδοσφαίρου εδώ στο Μοσχάτο, που θα αποκτήσει τον δικό του χλοοτάπητα και το γηπεδάκι του μπάσκετ που θα μετατραπεί σε κλειστό για να μπορεί να είναι πολύ πιο χρήσιμο και λειτουργικό. Το ίδιο γίνεται σε ολόκληρη τη χώρα και αυτό είναι μια σημαντική υποχρέωση και προσφορά του υπουργείου Εσωτερικών και του κράτους στο δικαίωμα των νέων παιδιών και όλων των ανθρώπων να αθλούνται.
Είχε μεγάλο ενδιαφέρον για εμένα και η υπόλοιπη συζήτηση που κάναμε, γιατί σε ολόκληρη τη χώρα οι Έλληνες ανησυχούν για όσα συμβαίνουν στα ανατολικά μας σύνορα, αλλά υποστηρίζουν με θέρμη, με όλη τους τη δύναμη και με αίσθημα πατριωτισμού και εθνικής ευθύνης, τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ώστε να μείνουν κλειστά τα σύνορα και στον Έβρο και στα νησιά μας από την απειλή που καθοδηγεί το καθεστώς της Τουρκίας με παράνομους μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με προσφυγιά και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες ύστερα από εμφυλίους πολέμους και από μεγάλες καταστροφές. Δεν πρέπει κανείς να έχει καμιά αμφιβολία ότι τα σύνορά μας φυλάσσονται, πάρα πολύ δυνατά. Όλοι οι Έλληνες είμαστε δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας σε αυτήν την πολύ κρίσιμη εθνική αποστολή που επιτελούν.
Θα είμαστε ξανά μαζί σε πολύ λίγες μέρες για να επισκεφτούμε και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ταύρου και να συζητήσουμε και με τον αθλητικό κόσμο στον Ταύρο και να δούμε πως θα συμβάλλουμε σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σε ολόκληρη τη χώρα, ότι πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις είναι αυθαίρετες, δεν έχουν πολεοδομική άδεια. Σχεδιάζουμε πάρα πολύ σύντομα μια παρέμβαση, αλλά για αυτά τα θέματα θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά την επόμενη Δευτέρα, συζητώντας με τους αθλητικούς φορείς του Ταύρου».

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Τα Εγκαίνια του Κέντρου Εξυπηρέτησης Ψηφιακών Αιτημάτων της Περιφέρειας Αττικής…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: