Νέα Καλλιθέας

Επιτέλους Δημοκρατία και Διαφάνεια στο Δήμο Καλλιθέας…

Αρχείο kalitheapress 8/3/2018 …Δεν ξεχνάμε
Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις 07.03.2018 ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Εμιρζάς με κύριο θέμα την αδιαφάνεια της Διοίκησης Κάρναβου στο Δήμο Καλλιθέας,  ανέφερε τα εξής:
Ξεκινάμε ένα μεγάλο Αγώνα υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα και τα χρήματα των δημοτών.
«Ο Δήμαρχος έχει επιλέξει να συμπεριφέρεται με ιδιοκτησιακή λογική και θεωρεί τον Δήμο ως προσωπικό του βιλαέτι, χρησιμοποιώντας πρακτικές που είναι αντίθετες στους Δημοκρατικούς Θεσμούς και εναντιώνονται  στο  διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας της πόλης για Διαφάνεια. Κάλεσε δε όλους όσοι συμμερίζονται τις ίδιες σκέψεις  να γίνουν εγγυητές αυτών των θεσμών. «Για να συνεχίσει ο Δήμος την μακρά του παράδοση, στους  Αγώνες για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς».
Συνέχισε λέγοντας: «Τα ερωτήματα που υπάρχουν για την χρηστή Διαχείριση της Διοίκησης είναι πράγματι ένα θέμα. Αλλά το μεγαλύτερο θέμα, είναι η προσπάθεια που γίνεται να κρυφτούν τα στοιχεία που αφορούν στην οικονομική διαχείριση. Στοιχεία που σε τελική ανάλυση δεν ανήκουν στον κ. Κάρναβο, ούτε αποτελούν προσωπικό δεδομένο κανενός.  Ανήκουν στους πολίτες της Καλλιθέας και στο κατοχυρωμένο τους δικαίωμα στην ενημέρωση».
Ειδικότερα ανέφερε  ότι «Η Εκτελεστική Επιτροπή του Νομικού Προσώπου Γιάννης Γάλλος τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας της, είχε μετατραπεί σε ένα πραγματικό εργαστήρι αδιαφάνειας. Τρία μέλη της διοίκησης ανέθεταν εργασίες και προμήθειες χωρίς τον παραμικρό έλεγχο της αντιπολίτευσης. Η έκνομη λειτουργία της ήταν σοβαρό και  ανεπίτρεπτο γεγονός. Γι αυτό και  μετά από καταγγελία μας η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έδωσε τέλος στην παράνομη λειτουργία αυτής, με Απόφαση την 18/5/2017».
Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι συστηματικά η Διοίκηση του Δήμου αρνείται να παραχωρήσει στοιχεία ή ενεργεί κωλυσιεργώντας ακόμα και όταν σύσσωμη η Αντιπολίτευση ζητά στοιχεία από διαγωνισμούς που διενεργούσε η παρανόμως συσταθείσα εκτελεστική επιτροπή, ενώ «ακόμα και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει πόσες και ποιες αποφάσεις έχουν λάβει και κυρίως με ποιες διαδικασίες». Αποδοκίμασε τον Δήμαρχο αποδίδοντάς του συμπεριφορές και πρακτικές, που έρχονται από το μακρινό παρελθόν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι :«Το Δημοτικό Συμβούλιο διατηρεί την τυπική του λειτουργία ενώ τα Διοικητικά Συμβούλια αποφασίζουν μόνο όταν το προβλέπει αυστηρά ο νόμος».
Στην ομιλία του ο κος Γιάννης Εμιρζάς παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία από το πόρισμα των Επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών για το «Ν.Π.Δ.Δ. Γιάννης Γάλλος», που καταδεικνύουν την «αμαρτωλή» διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ., που τόσο εμμονικά κάλυπτε η Διοίκηση του κου Κάρναβου (έδωσε το πόρισμα περίπου  έξι (6) μήνες μετά τον έλεγχο και αυτό μετά από μεγάλη πίεση). Το Υπουργείο Οικονομικών έχει επιβάλλει σημαντικά πρόστιμα για τις παραλείψεις, τις παρανομίες, την έλλειψη ανταγωνισμού στους διαγωνισμούς και στις προμήθειες προς όφελος των ημετέρων. Μόνο για δυο από τις απευθείας συμβάσεις που έλεγξαν οι Επιθεωρητές του Υπ.Οικονομικών «το συνολικό ποσό των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής με το οποίο πληρώθηκαν οι μη νόμιμες  ως άνω συμβάσεις ανέρχεται σε ποσό 170.415,00+51.023,33= 221.438,33€, (σελίδα 40 του πορίσματος) και όλα αυτά από την  τριμελή επιτροπή του «Γιάννης Γάλλος»
Όμως το αδιανόητο και συνάμα προκλητικό της διοίκησης για τη χρηστή διαχείριση είναι η απευθείας ανάθεση στο λογιστή των ιδιωτικών επιχειρήσεων του κ. Κάρναβου συμβάσεων συνολικής αξίας πάνω από 38.000€ το χρόνο από φορείς του Δήμου.
Αλήθεια τι να πρωτοθαυμάσει κανείς !!!  την αλαζονεία !! το θράσος!!!   ή τις ηθικές αξίες !!!……
Παρουσίασε δε ενδεικτικά παραδείγματα απ’ ευθείας αναθέσεων που ενδεχομένως υποκρύπτουν και κατάτμηση, με χαρακτηριστική την περίπτωση των πέντε (5) απ’ ευθείας αναθέσεων σε διάστημα 1,5 έτους-με παρεμφερές αντικείμενο-σε συγκεκριμένο μελετητή από τις Σοφάδες Καρδίτσας συνολικής αξίας περίπου 88.727€. Στάθηκε στο γεγονός ότι Εταιρία Εκδηλώσεων συνάπτει συμβάσεις με τον Δήμο για τον διαμοιρασμό τροφίμων στους άπορους. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει λάβει από τον Δήμο, συνολικά πάνω από 700.000€. Ανέφερε πως η εταιρία είναι η μοναδική συμμετέχουσα στους Διαγωνισμούς με εκπτώσεις μικρότερες του 1%.
Τέλος, ο κος Εμιρζάς πρότεινε την δημιουργία «Παρατηρητηρίου Διαφάνειας» για τον Δήμο Καλλιθέας, με συστράτευση όλων των υγειών δυνάμεων της Πόλης ενώ εγκάλεσε τον κο Κάρναβο για τις πρακτικές της πολιτικής του, που μοναδικό σκοπό έχουν την διαιώνισή του στην εξουσία με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.
«Η πόλη αξίζει κάτι καλύτερο . Είστε ελεγχόμενος κε Κάρναβε»
Την συζήτηση συντόνισε με απόλυτη επιτυχία η πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κα.Εξάρχου Αθηνά. Τον Δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Εμιρζά προλόγισε ο συνάδελφος του κος.Παναγιώτης Γαλανόπουλος όπου έθεσε τα ζητήματα Διαφάνειας ως ύψιστη προτεραιότητα συντονισμού και προϋπόθεση για τις μελλοντικές συνεργασίες.
Τον λόγο από το κοινό έλαβε ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών κος.Παριανός Πέτρος, ο πρώην επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών κος. Βαγγέλης Παπαδάκης, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος  και μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Καλλιθέας κος. Γιώργος Καστάνης όπου με την σειρά τους αναφέρθηκαν στο τρίπτυχο Συμμετοχή-Δημοκρατία-Διαφάνεια. Τον λόγο έλαβαν επίσης και Δημότες της Πόλης που κατέθεσαν το προβληματισμό τους, για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Καλλιθέας.
Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου  ήταν:
Δημοτικοί Σύμβουλοι: Πολυχρονίδης Κωνσταντίνος-Φωτόπουλος Ανέστης-Δεδούσης Γεώργιος.
Πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλευράς Αχιλλέας-Γεωργούσης Παναγιώτης-Ηλιάδης Γιάννης- Κοντιζά Ελένη-Μουστάκη Ειρήνη-Παπαχρήστος Βασίλης και πολλοί πρώην Διαμερισματικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της Πόλης.
Facebook Comments Box

Απάντηση