Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη στο Λιμεναρχείο Σκιάθου

Το Λιμεναρχείο Σκιάθου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης, ενώ στην συνέχεια είχε διαδοχικές συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες του νησιού, μεταξύ των οποίων ο απερχόμενος Δήμαρχος του νησιού Θεόδωρος Τζούμας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σάκης Ζλατούδης.

Στο Λιμεναρχείο Σκιάθου τον κ. Υπουργό υποδέχθηκαν ο Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Εμμανουήλ Κανάλης και ο Λιμενάρχης Σκιάθου Πλωτάρχης Νικόλαος Κατσάμπας, αλλά και το σύνολο του προσωπικού του Λιμεναρχείου.

Ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Εμμανουήλ. Κανάλης ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για την επιχειρησιακή αποστολή του Λιμεναρχείου Σκιάθου, ενώ ο Πλωτάρχης Ν. Κατσάμπας τον ξενάγησε στα πλωτά μέσα της μονάδος, τα οποία όπως υπογράμμισε βρίσκονται όλα σε πλήρη ετοιμότητα.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επιχειρησιακό επίπεδο των στελεχών του Λιμεναρχείου Σκιάθου και ευχήθηκε στο προσωπικό ένα ήρεμο και ασφαλές καλοκαίρι.

Στην συνέχεια ο κ. Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τον απερχόμενο Δήμαρχο του νησιού κ. Τζούμα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ζλατούδη, με τον κ. Τζούμα να επισημαίνει ότι η τελευταία φορά που υπουργός Ναυτιλίας επισκέφθηκε την Σκιάθο ήταν το 1997 !

Ο κ. Τζούμας ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να λάβει την άδεια για την εγκατάσταση μιας πλωτής εξέδρας προσωρινής πρόσδεσης σκαφών, καθώς επίσης και για τα σχέδια εκσυγχρονισμού και επέκτασης των λιμενικών υποδομών του νησιού, η έγκριση των οποίων έχει καθυστερήσει στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Πλακιωτάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Τζούμα για την ενημέρωση δεσμεύθηκε με την επιστροφή του στο υπουργείο να ζητήσει ενημέρωση για την πορεία του φακέλου για τα έργα εκσυγχρονισμού του λιμένα Σκιάθου.

Facebook Comments Box

Απάντηση