Επίσκεψη του Εκτελεστικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) στο Υ.ΝΑ.Ν.Π.

Επίσκεψη του Εκτελεστικού Διευθυντή της

Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) στο Υ.ΝΑ.Ν.Π.

Την 21-03-2019 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επίσκεψη του Εκτελεστικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) κ. Fabrice Leggeri.

Τον κύριο Leggeri συνάντησαν ο Γενικός Γραμματέας Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ. Διονύσιος Τεμπονέρας και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Α΄ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Β΄ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Αργυρίου, επιτελικά στελέχη του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και υπηρεσιακοί παράγοντες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επίσημη παρουσίαση του κ. Γρηγόριου Αποστόλου από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον επίσημα καθήκοντα ως Αξιωματικός Σύνδεσμος του Frontex στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερη μνεία σε θέματα συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού και των συναρμόδιων Εθνικών Υπηρεσιών για τον έλεγχο και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της χώρας με έμφαση στην αποτελεσματική αξιοποίηση της προσφερθείσας τεχνικής συνδρομής και την χρήση νέων τεχνολογιών.

Facebook Comments Box

Απάντηση