Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στα εργοτάξια της Σαλαμίνας

Τα εργοτάξια της Σαλαμίνας επισκέφθηκε την Παρασκευή 1 Φλεβάρη  ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά της οδοποιίας, τα οποία απασχολούν κατοίκους και επισκέπτες λόγω του κακού οδικού δικτύου που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ασφάλειας.

Αρχικά, ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε τα έργα της οδοποιίας στα Παλούκια, την Κούλουρη και την Ακτή Βεργή προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο και την ποιότητα των εκτελουμένων εργασιών. Κατόπιν της επιτόπιας αυτοψίας και ενημέρωσης που έγινε στον Αντιπεριφερειάρχη, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα, συμπεριλαμβανομένης της διαγράμμισης, αρκεί να συνεργαστεί ο εργολάβος του Δήμου που έχει αναλάβει τις συνδέσεις της αποχέτευσης,

Όσον αφορά το έργο των ομβρίων προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του στη Λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Το εναπομείναν τμήμα απαιτεί συνδυασμένη παρέμβαση και συντονισμό, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και την COSMOTE. Το έργο εκτελείται στον πιο πολυσύχναστο κόμβο της Σαλαμίνας και η προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής είναι να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών. Προκειμένου δε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (COSMOTE, ΕΥΔΑΠ, κλπ.) με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη θα συγκληθεί αύριο ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του.

Τέλος, ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε το έργο του δικτύου των ακαθάρτων στα Σελήνια, τα Αμπελάκια και το Καματερό, όπου και διαπίστωσε ότι οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό, ιδιαίτερα αυτές στον παραλιακό δρόμο των Σεληνίων, ο οποίος προβλέπεται να αποδοθεί στην κυκλοφορία το δεύτερο 10ήμερο του Φεβρουαρίου. Με την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, θα επανέλθει και η κανονικότητα των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Σαλαμίνας. Αναφορικά, με την περιοχή του Καματερού και την απρόσκοπτη διέλευση του αγωγού, σήμερα ξεκίνησε η απομάκρυνση των μπαζών από τον Δήμο Σαλαμίνας, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου. Συνεπώς, δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας από τους κατοίκους της περιοχής ότι το έργο θα μείνει ημιτελές.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η μικρότερη δυνατή όχληση κατοίκων και επισκεπτών και η ολοκλήρωση των έργων εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων τους, σύμφωνα με τις κείμενες προδιαγραφές και τους κανόνες της Τέχνης και της Επιστήμης.

 

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: