Ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ευγενίδειο Ίδρυμα ενημερωτική ημερίδα για την “Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, με πρωτοβουλία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της ενημερωτικής καμπάνιας «LET’S ΠΑΠ» με την επιστημονική στήριξη της Ελληνικής Ακαδημαικής Ομάδας Μελετών και Παθολογίας Τραχήλου (HeCPA), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, σε συνεργασία με το Άγγιγμα Ζωής της Leaseplan και την ευγενική χορηγία της Ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Aenorasis, που συμπληρώνει φέτος είκοσι χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και κοινωνικής προσφοράς στο χώρο της Υγείας.

            Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα βασικά και σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας της Εκστρατείας: η πρώτη Ελληνική εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας ‘’LET’S ΠΑΠ’’ (www.letspap.gr) και το Virtual Reality Project « LΕΤ’S ΠΑΠ “Κάντο για σένα”, καθώς και οι νέες διαγνωστικές μέθοδοι και τα εργαλεία πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σε επίπεδο Μοριακής Βιολογίας.

 

            Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η πρέσβειρα του ‘’LET’S ΠΑΠ’’ κ. Κλέλια Χαρίση ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό,
ο Μαιευτήρας-γυναικολόγος – χειρούργος Υποπλοίαρχος Λ.Σ Λιακάκος Θεόδωρος,
ο Ογκολόγος Πύραρχος (Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος) Μαρασιώνης Νικόλαος και   ο Γενικός Διευθυντής της Aenorasis κ. Γιώργος Αλεβιζόπουλος,
και η Πρόεδρος του συλλόγου «Άγγιγμα Ζωής» κ. Χριστίνα Νομικού.

Πρόγραμμα ενημερωτικής ημερίδας – Ομιλητές:

  • «Η ψυχιατρική προσέγγιση του γυναικολογικού καρκίνου» Γιώργος Χριστοδούλου, MD, PhD, FRCPsych, FICP, Καθηγητής Ψυχιατρικής, Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, τ. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας.
  • «Νόσος και Πρόληψη του ΚΤΜ»: Μαρία Χαλάτση, Marketing Manager Diagnostics Department Aenorasis.
  • «Καρκίνος Τραχήλου μήτρας και σεξουαλική συμπεριφορά. Μετάβαση από τη δευτερογενή στην πρωτογενή πρόληψη». Mάντζαρης Γεώργιος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Αστυνομικός Διευθυντής Υ.Γ, Διευθυντής Γυναικολογικού τμήματος ΕΛ.ΑΣ.
  • «Θετικό Τεστ παπ και πρωκτός: Και τώρα τι κάνω;» Δοντάς Ιωάννης, Αστυνόμος Α/Α’( ΥΓ), Διευθυντής Χειρουργικού τμήματος ΕΛ.ΑΣ, Χειρουργός-Πρωκτολόγος.
  • «Παρουσίαση της δωρεάν εφαρμογής LET’S ΠΑΠ» Κωνσταντίνος Ψυχούλης, Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας Aenorasis.
  • «Παρουσίαση ενημερωτικής εκστρατείας ‘’LET’S ΠΑΠ’’ για την πρόληψη του ΚΤΜ και του Virtual Reality Project»: Κλέλια Χαρίση, δημοσιογράφος-Πρέσβειρα LET’S ΠΑΠ.

 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι με την ενεργή συμμετοχή του κοινού. Οι νικήτριες θα κερδίσουν δωρεάν προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις.

 

Facebook Comments Box

Απάντηση