ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ -ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Διάγγελμα πριν λίγο έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν στο οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά η ΓΑΛΛΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ βρίσκεται σε Πόλεμο
Συγκεκριμένα αναφέρει

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά της δημόσιας υγείας βέβαια, αλλά ο εχθρός είναι εκεί. Αόρατος, ασύλληπτος» σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν για την πανδημία του κορωνοϊού που χτυπά την Ευρώπη. Όπως τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος «ποτέ η Γαλλία δεν είχε λάβει τέτοιες αποφάσεις σε καιρό ειρήνης». O Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε αρκετές φορές την φράση αυτή, πως δηλαδή η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο με τον κορωνοϊό.

Απαγορεύονται οι δημόσιες μετακινήσεις λόγω κορωνοϊού

«Οι συναντήσεις σε δημόσιους χώρους δεν θα επιτρέπονται, δεν θα είναι δυνατό να συναντήσετε τους φίλους σας: ο στόχος είναι να μειώσουμε στο μέγιστο τις επαφές μένοντας σπίτι» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στο νέο του διάγγελμα για τον κορωνοϊό, προσθέτοντας ότι ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών, που προβλεπόταν για τις 22 Μαρτίου, θα αναβληθεί.

«Παντού στη γαλλική επικράτεια, θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τα απαραίτητα ψώνια, με σεβασμό στις αποστάσεις, αλλά και μετακινήσεις για θέματα υγείας και εργασίας» πρόσθεσε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε όσα είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ότι δηλαδή τα σύνορα της ΕΕ κλείνουν σε πολίτες τρίτων χωρών. «Όλα τα ταξίδια μεταξύ χωρών εκτός Σένγκεν και της ΕΕ θα αναβληθούν για 30 ημέρες» είπε και σημείωσε πως πολίτες των κρατών μελών που ζουν στο εξωτερικό θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

«Μην αγνοείτε τις συστάσεις» για αυτοπεριορισμό λέει ο Εμανουέλ Μακρόν
«Με το να αγνοείτε τις συστάσεις μας δεν προστατεύετε τους εαυτούς σας, αλλά δεν προστατεύετε ούτε τους άλλους. Ακόμη και αν δεν παρουσιάζετε συμπτώματα ρισκάρετε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή αγαπημένων μας προσώπων» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν που παρατήρησε πως αρκετοί Γάλλοι αψήφισαν τα μέτρα της κυβέρνησης για αυτοπεριορισμό.

διάβασε και αυτό  Φωτιά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας κοντά σε κατοικημένη περιοχή

21 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν στο μεταξύ από τις γαλλικές αρχές μέσα σε ένα 24ωρο, με τον αριθμό των νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα να ανέρχεται σε 148. Τα κρούσματα αυξήθηκαν δραματικά στη Γαλλία, με περισσότερα από 1.200 νέα περιστατικά σε μια ημέρα. Οι ασθενείς από τον κορωνοϊό στη χώρα είναι πλέον 6.633 από 5.423 την Κυριακή.

Εμανουέλ Μακρον: «Θα βγούμε νικητές»
Παρά τον ιδιαίτερα δραματικό τόνο, ο Εμανουέλ Μακρόν έκλεισε το διάγγελμά του για τον κορωνοϊό συστήνοντας στο γαλλικό λαό να μην «υποκύψει στον πανικό». «Θα νικήσουμε όμως αυτή η περίοδος μας έμαθε πολλά. Πολλές αβεβαιότητες, ασταθείς πεποιθήσεις, θα τεθούν υπό αμφισβήτηση. Δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να γίνουν δέσμιοι. Θα αντιδράσομε δυναμικά. Την επόμενη μέρα, δεν θα έχουμε επιστροφή στο πριν. Θα έχουμε μάθει, με εμένα προσωπικά να αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες. Ας αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων»
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/diaggelma-emanoyel-makron-koronoio-polemo

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας είναι…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: