Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Επενδύσεις στην Ελλάδα

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση αναφορικά με το νέο επενδυτικό τοπίο στην Ελλάδα, αλλά και τις προοπτικές που δημιουργεί η είσοδος εταιρειών παγκοσμίου βεληνεκούς, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ψηφιακής ημερίδας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (Hellenic American Chamber of Commerce).

Ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Άθας Ιωάννου (Athas Ioannou), ο οποίος διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο που ολοκλήρωσε την θητεία του πρόσφατα, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και επεσήμανε τις εξελίξεις που σηματοδοτεί παγκοσμίως η ανάπτυξη του κλάδου της τεχνολογίας.

“Όσο περνάει ο καιρός, η τεχνολογία γίνεται σημαντικό κομμάτι για κάθε οικονομία.  Σε αυτές περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, η οποία έχει δώσει βάση εδώ και δεκαετίες στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση στα μαθηματικά και τις επιστήμονες, ανοίγοντας τον δρόμο για τον κλάδο αυτό”, τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, τόνισε πως, παρά το γεγονός ότι είναι οξύμωρο οι επενδυτές να λάβουν υπόψη τους συμβουλές από κυβερνητικούς φορείς, ανέφερε πως στην Ελλάδα “κάτι αλλάζει προς το καλύτερο”, αναφερόμενος στο σχέδιο ανάπτυξης της Ελλάδας, που συνδυάζει μια σειρά φορολογικών και γραφειοκρατικών μεταρρυθμίσεων, την έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Λαμβάνοντας τον λόγο, το διευθυντικό στέλεχος της Pfizer, Νίκο Γκαριμπόλντι, αναφερόμενος στην μεγάλη επένδυση της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι σημαντικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε η μεγάλη δεξαμενή στελεχών με κατάρτιση και τεχνογνωσία, η στρατηγική της Κυβέρνησης απέναντι στις επενδυσεις και την ψηφιακή τεχνολογία, όπως επίσης και η γεωγραφική της θέση, που “συνδέει” επί της ουσίας, Δύση και Ανατολή.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν επίσης η Πρόεδρος Ελληνικού Eπενδυτικού Δικτύου (Hellenic Innovation Network), Μαρίνα Χατσοπούλου, ο Αντιπρόεδρος Μηχανικής στην εταιρεία ANSYS, Δρ. Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος.

διάβασε και αυτό  ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΜΑΖ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΜΕΧΡΙ 2023

Τον συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Μεταξάς (John Metaxas) από το CBS και την οργάνωση ο πρώην πρόεδρος, Μάρκος Δρακωτός – που θα συνεχίσει από άλλη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο – καθώς και η Εκτελεστική Διευθύντρια, Αλεξάνδρα Μητσάκη.

Η ημερίδα εντάσσεται σε μια σειρά εκδηλώσεων που ονομάζεται PERGA (σ.σ. από την ελληνική πόλη Πέργη) και ξεκίνησε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Δρακωτού.

“Η PERGA είναι το διαχρονικό όνειρο της ελληνικής διανόησης για το μέλλον”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μάρκος Δρακωτός.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο Θανάσης Βέγγος, αποτελεί ίσως τον πιο αεικίνητο άνθρωπο του…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: