Ελικόπτερο συνετρίβη στην Αίγυπτο επτά στρατιωτικοί νεκροί

Επτά στρατιωτικά μέλη μιας ειρηνευτικής δύναμης στην Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένων έξι Αμερικανών, σκοτώθηκαν όταν ένα ελικόπτερο συνετρίβη στη νότια χερσόνησο του Σινά, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Πολυεθνική Δύναμη.

«Πέντε Αμερικανοί, ένας Γάλλος και ένας Τσέχος σκοτώθηκαν», όλοι μέλη της Πολυεθνούς Δύναμης που είναι επιφορτισμένη με την επιτήρηση της ειρήνης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, δήλωσε η πηγή, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου.

Το Ισραήλ είναι από τους ιδρυτές της ανεξάρτητης αυτής αποστολής, η οποία δεν συνδέεται με τον ΟΗΕ. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός προσέφερε την βοήθεια μίας επίλεκτης μονάδας του για την επι τόπου συνδρομή των «τραυματιών», ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

UN helicopter crashes in Egypt near Israeli border, 7 killed https://t.co/z4bEDJtVjo pic.twitter.com/0ZzqXwHz2B

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) November 12, 2020

Ένας Αμερικανός επέζησε από τη συντριβή, η οποία συνέβη κοντά στο Σαρμ Ελ Σέιχ, δήλωσε ο συνασπισμός σε δήλωση. Τα ονόματα των εμπλεκομένων δεν έγιναν γνωστά για να ενημερωθούν οι συγγενείς των θυμάτων.
Η δύναμη συνασπισμού, η οποία ανέφερε αρχικά ότι επτά στρατιωτικά μέλη σκοτώθηκαν, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι η συντριβή ήταν κάτι εκτός από ένα ατύχημα» και ότι διεξήχθη έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας.

Η ειρηνευτική δύναμη, γνωστή ως Πολυεθνική Δύναμη και Παρατηρητές (MFO), επιβλέπει την ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Αιγύπτου και του Ισραήλ στο πλαίσιο των Συμφωνιών Camp David του 1978.
Η δύναμη αποτελείται από περίπου 1.150 άτομα από 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 450 Αμερικανών.
Επίσης σκοτώθηκαν στη συντριβή ένας Γάλλος και ένας Τσέχος υπήκοος, δήλωσε ο συνασπισμός.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δεν μπορούσε να πει αμέσως εάν το σκάφος ήταν ελικόπτερο των ΗΠΑ και η κυβέρνηση Τραμπ εργάζεται για να επιβεβαιώσει λεπτομέρειες.
Η ασφάλεια στην περιοχή έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια εν μέσω μιας εκστρατείας βίας που διεξάγεται από μια τοπική θυγατρική ISIS που έχει στοχεύσει πολίτες και κυβερνητικές δυνάμεις.
Το 2016, μετά από μια σειρά μαχητικών επιθέσεων, οι ΗΠΑ μετέφεραν μεγάλο αριθμό δυνάμεων πιο νότια στο σημείο που θεωρήθηκε ασφαλέστερο και αύξησαν τη χρήση απομακρυσμένης τεχνολογίας όπως κάμερες για την εκτέλεση της αποστολής.
Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί για να αντικατοπτρίζει πρόσθετες πληροφορίες από την Πολυεθνική Δύναμη και τους Παρατηρητές.

διάβασε και αυτό  Στο επίκεντρο η αυτοδιοίκηση και η τοπική ανάπτυξη

Πηγή CNN-ANADOLU AGENCY

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: