Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Θάνατοι λουομένων στο Κατάκολο στο Αίγιο και στο Χορευτό Πηλίου – Διακομιδή ασθενούς

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε κατόπιν ενημέρωσής του από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Αγριελιάς Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του παραπάνω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Σκαφιδιάς Ν.Ηλείας, 81χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο Ρίου Πατρών.

Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, 81χρονος ημεδαπός, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, από την παραλία Νικολαίικων Αιγιαλείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ”ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ”.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Χορευτού Πηλίου Ν.Μαγνησίας, 72χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Τ/Ρ – Ε/Γ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν.Ιθάκης 459, 32χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Facebook Comments Box

Απάντηση