Ελλάδα

Εκλογές 2023 Μάθε που Ψηφίζεις

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από το ραντεβού με την… κάλπη. Μάθετε που ψηφίζετε στις εκλογές 2023 βάσει των εκλογικών καταλόγων που έχουν ενημερωθεί.  Παράλληλα, ενημερωμένη είναι και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις».

Η διαδικασία συμπλήρωσης της φόρμας είναι απλή, καθώς σας ζητείται να συμπληρώσετε μερικά βασικά στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμό σας, το όνομα του πατρός σας κ.λ.π

Μάθετε που ψηφίζετε στις εκλογές 2023

Μάθετε που ψηφίζετε στις εκλογές 2023: Με λίγα κλικ

Μπαίνετε στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/

Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και τα ονόματα του πατέρα και τη μητέρα σας. Ακόμα προσθέτετε την χρονολογία γέννησή σας.Εναλλακτικά – εφόσον το θυμάστε – συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.

Στην συνέχεια πατάτε αναζήτηση και βλέπετε τον κωδικό εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ για να μάθετε που ψηφίζετε

Ταυτοποίηση για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος με το wallet του κινητού

Εκτός από τους γνωστούς τρόπους ταυτοποίησης των εκλογέων ένας ακόμα τρόπος ταυτοποίησης διατίθεται στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίσουν και με την ψηφιακή τους ταυτότητα από το wallet του κινητού τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 εντός Επικράτειας» αναφέρεται ότι «η αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας του άρθρου 80 του ν. 4954/2022 (Α’ 136), ακολουθώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης που προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση υπ’ αρ. 4082/2022 (Β’ 3982) και είναι προσβάσιμη μέσω της κυβερνητικής πύλης https://wallet.gov.gr».

εκλογές 21ης Μαΐου

EUROKINISSI

Μάλιστα, όπως σημειώνεται «αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η τήρηση της ως άνω διαδικασίας ή η εφαρμογή της προκαλεί καθυστερήσεις στη διαδικασία της ψηφοφορίας, κατά την κρίση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής, η ταυτοποίηση των εκλογέων γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

διάβασε και αυτό  Oι «Μωμόγεροι» στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης

Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του».

Facebook Comments Box

Απάντηση