Εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής για τα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη  Αττικής Γ. Πατούλη και σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Σύλλογου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» Μ. Βαρδινογιάννη, διοργανώθηκε χθες Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη” – Ελπίδα η εκδήλωση «Χριστούγεννα με ποδήλατο».Παρουσία του κ. Πατούλη, της κας Βαρδινογιάννη και του Διοικητή της Μονάδας Ε. Παπασάββα, τα  παιδιά μυήθηκαν στον κόσμο του ποδηλάτου, καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δύο κορυφαίους αθλητές ποδηλασίας, τον Περικλή Ηλία, Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο MTB Marathon και Πρωταθλητή Ελλάδος στο ΜΤΒ και τον Κωνσταντίνο Ανδριώτη, Πρωταθλητή Ελλάδος στο Downhill.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής Κ.Λογοθέτης.

Οι δύο αθλητές μίλησαν στα παιδιά για τα αθλήματά τους και μοιράστηκαν μαζί τους εμπειρίες τους από τους αγώνες.

Παράλληλα, λειτούργησε ένα πρωτότυπο εργαστήριο ζωγραφικής, στο πλαίσιο του οποίου τα παιδιά ζωγράφισαν πέντε πλαίσια ποδηλάτων, με δικές τους εικόνες και στη συνέχεια, μαζί με έμπειρους τεχνικούς, συνεργάστηκαν στο να τα συναρμολογήσουν σε κανονικά ποδήλατα!

Τα 5 έτοιμα ποδήλατα, για παιδιά ηλικίας από 4 έως 16 ετών – όλα ζωγραφισμένα στο χέρι από τα ίδια τα παιδιά – θα παραμείνουν στη συνέχεια στους χώρους του Ιδρύματος για μελλοντικές χρήσεις.

Στη συνέχεια, έμπειροι ποδηλάτες και εκπαιδευτές ποδηλασίας μίλησαν στα παιδιά για το ποδήλατο ως παιχνίδι, μέσο άσκησης αλλά και ως άθλημα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης μοίρασε δώρα στα παιδιά.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι στο σπίτι της αγάπης και της ελπίδας» τόνισε ο κ. Πατούλης και εξήρε το «οραματικό» έργο της κας Βαρδινογιάννη και του Συλλόγου, επισημαίνοντας πως για πολλά  χρόνια στηρίζουν έμπρακτα, άρρωστα παιδιά και τις οικογένειες τους, επιτελώντας ένα σπουδαίο έργο.

«Η Περιφέρεια θα στηρίξει με όσα μέσα διαθέτει αυτό το έργο» σημείωσε και πρόσθεσε: «Στέλνουμε μήνυμα προοπτικής και ελπίδας για τη χαρά που προσφέρει η χρήση του ποδηλάτου στους μικρούς μας φίλους, ενώ παράλληλα στο πλαίσιο της οδικής ασφάλειας τους μαθαίνουμε να κινούνται με ασφάλεια στο οδικό δίκτυο έτσι ώστε όταν με το καλό τους το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας τους να αποτελούν πρότυπο κυκλοφοριακής  συμπεριφοράς και οικολογικής μετακίνησης. Σήμερα είναι ημέρα χαράς για όλους μας».

Η κα. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι τους δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουν το έργο τους και επισήμανε ότι η στήριξή του είναι διαχρονική. «Γνωρίζω τη βαθιά του ευαισθησία για τα παιδιά  και θέλω να τον ευχαριστήσω για άλλη μία φορά που είναι πάντα στο πλευρό μας» τόνισε και δήλωσε πως δράσεις όπως η σημερινή, στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον.

 

Η κα Βαρδινογιάννη έδωσε στον κ. Πατούλη ως συμβολικό δώρο, το γούρι του Συλλόγου «Ελπίδα» ευχαριστώντας τον για την εκδήλωση.

 

Τις ευχαριστίες του για τη στήριξη στο έργο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, εξέφρασε στον κ. Πατούλη και ο Διοικητής της Μονάδας Ε. Παπασάββας.

  πηγή: https://www.aftodioikisi.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Πρόσκληση από την Περιφέρεια Αττικής στους 66 Δήμους, για την…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: