Εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα της οδού Μπιζανίου

Τιμάμε τους νεκρούς αγωνιστές- ήρωες του Μπιζανίου και όλων των άλλων μαχών, που δόθηκαν στην ανταρτομάνα Καλλιθέα. Αντλούμε  γνώση,   διδάγματα και έμπνευση από την  ηρωική, ιστορική πορεία του ΚΚΕ. ­

Έχουν περάσει 75 χρόνια από την 24η Ιούλη του 1944, όταν οι 10 ΕΠΟΝίτες,   ακολουθώντας   το   δρόμο   της   προσφοράς   και   του   συλλογικού αγώνα, υπερασπίστηκαν το «κάστρο του Μπιζανίου», από τους Γερμανούς  κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, χωρίς να λογαριάσουν τη ζωή τους.

Έτσι γράφτηκε μια ακόμα σελίδα απαράμιλλου ηρωισμού και αυτοθυσίας ανάμεσα στις άλλες, κατά την πολυκύμαντη 10ετία του 1940, της εποποιίας ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, του ηρωικού  Δεκέμβρη  του   1944,   του δίκαιου και αναγκαίου αγώνα του ΔΣΕ.

Σήμερα   ο   καπιταλισμός   κλιμακώνει   τη   βρώμικη   επιχείρηση παραχάραξης της Ιστορίας, τον αντικομμουνισμό, με το άθλιο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Εξισώνει κομμουνισμό –ναζισμό, βαφτίζοντας ολοκληρωτισμό   την   κατάργηση   της   καπιταλιστικής   ιδιοκτησίας,   της εκμετάλλευσης, την κατοχύρωση μόνιμης και σταθερής δουλειάς, Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, Παιδείας και Κοινωνικής Ασφάλισης , τις κατακτήσεις δηλαδή του σοσιαλισμού  στον  20ο αιώνα.

Διαστρεβλώνοντας την Ιστορία η ΕΕ παραλείπει τη Συμφωνία του Μονάχου ανάμεσα σε Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία,  τα 20 εκ. νεκρών  της Σοβιετικής   Ένωσης,   τον   Κόκκινο   Στρατό   που   συνέτριψε   τους   ναζί   του Χίτλερ,  ενώ οι καπιταλιστικές δυνάμεις τους εξόπλισαν και τους στήριξαν, επιδιώκοντας να ξεμπερδέψουν με το πρώτο  εργατικό κράτος στην Ιστορία. 

Δεν   θα   τους   περάσει   η   επιχείρηση   κατασυκοφάντησης   του σοσιαλισμού.   Η   Ιστορία    έχει   γραφτεί  με   αίμα.  

Το   ΚΚΕ,   η   ΚΝΕ,   η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ   θα  συνεχίσουν με πείσμα τον αγώνα για  να μείνει άσβεστη  η ιστορική μνήμη, η αλήθεια, που θα εμπνέει και τις νεότερες γενιές, όλο το λαό.

Αυτή την περίοδο, με τις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ   μέχρι   πριν   λίγους   μήνες   και   της   κυβέρνησης   της   ΝΔ   σήμερα,αναβαθμίζεται  η   εμπλοκή  της  χώρας   μας  στον   αμερικανο- ΝΑΤΟικό σχεδιασμό, από τα Βαλκάνια ως την Αν. Μεσόγειο και τον Περσικό.

Εμπλέκουν το λαό στα επικίνδυνα , δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση  της αστικής  τάξης, ώστε  να μη μείνει πίσω στη μοιρασιά της λείας.

Με τη συμφωνία για τις ΝΑΤΟικές Βάσεις σφραγίζουν τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, τη μετατρέπουν σε μαγνήτη επιθέσεων, σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής.

Οι δήθεν προστάτες μας οι ΝΑΤΟικοί, οι μακελάρηδες των λαών, άναψαν   πράσινο   φως   στη   Τουρκία  για   να   ξεκινήσει   πόλεμο   στη   Βόρεια Συρία.

Αυτοί είναι οι «εγγυητές του Διεθνούς Δικαίου», αυτοί που σκοτώνουν γυναικόπαιδα στη Συρία , που δημιουργούν στρατιές προσφύγων.  Είναι   αυτοί   που   δίνουν   αέρα   στα   πανιά   των   τούρκικων διεκδικήσεων   στο   Αιγαίο   για   συνδιαχείριση   και   ετοιμάζουν   τα   σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου.

Στην ευρύτερη περιοχή εξελίσσονται σκληροί ανταγωνισμοί για τους δρόμους της Ενέργειας και του Εμπορίου, για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής.   Αναζωπυρώνονται   συγκρούσεις   και   αναδιατάσσονται   συμμαχίες.Καμιά χώρα, κανένας λαός δεν θα βγει άβρεχτος από αυτή την επικίνδυνη κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα. 

Είναι   χρέος   του   εργατικού   –λαϊκού   κινήματος   να   βρίσκεται   σε εγρήγορση, να δυναμώνει τον αγώνα απέναντι στα αντιλαϊκά – επικίνδυνα σχέδια   της   αστικής   τάξης,   των   κομμάτων   της,   των   ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι ο συσχετισμός αλλάζει με το λαό αγωνιζόμενο   για   το   δίκιο   του,     στο   δρόμο   της   σύγκρουσης   με   τα συμφέροντα  των καπιταλιστών,  οι   οποίοι  του   κλέβουν  τον   πλούτο  που παράγει, τον υποχρεώνουν να ζει στην ανασφάλεια, να σκοτώνεται για τα καπιταλιστικά κέρδη.      

Δικαίως ο καπιταλισμός φοβάται αυτή την προοπτική και επιστρατεύει ψέματα, προβοκάτσιες, αυταρχισμό και καταστολή, γιατί ξέρει  ότι την Ιστορία τη γράφουν οι λαοί που αγωνίζονται και νικούν

Facebook Comments Box

Απάντηση