Κοινωνία

Εκβιασμοί μέσω Facebook: «Ανέβασε γυμνή φωτογραφία μου με το τηλέφωνο του πατρικού μου»

Ανησυχητικά εντείνεται το φαινόμενο δημοσιοποίησης βίντεο ή φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές ζευγαριών σε ιστοσελίδες του διαδικτύου ως εκδίκηση ή ως μέσω εκβιασμού με τα θύματα είναι κυρίως γυναίκες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ εν μέσω lockdown οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί ενώ η αστυνομία ζητά από τα θύματα να μην φοβούνται και να προσφεύγουν στις Αρχές.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Χαλκιάς, τόνισε στην ΕΡΤ: «Προτρέπουμε τα θύματα να μην έχουν καμία ντροπή και να έρθουν να το καταγγείλουν στην υπηρεσία μας. Έχουμε εργαλεία που μπορούμε να κατεβάσουμε από το ίντερνετ».

«Προσωπικές στιγμές μεταξύ ζευγαριών μεταφέρονται από κινητό σε κινητό και από υπολογιστή και υπολογιστή» εξηγεί ο δικηγόρος ο Αντώνης Κουδρόγλου και προσθέτει: «Το lockdown έφερε την αύξηση της χρήσης του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μπορεί κάπως να εξηγήσει και την έξαρση τέτοιων περιστατικών».

Συγκλονιστικές οι καταθέσεις των θυμάτων

«Δημιούργησε πλαστό προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έβαλε φωτογραφία μου. Ήμουν σχεδόν γυμνή. Δίπλα έβαλε το τηλέφωνο από το πατρικό μου. Και όλα αυτά για να με εκδικηθεί επειδή χωρίσαμε» αναφέρει σε κατάθεσή της 33χρονη.

«Είδα το βίντεο σε μία ιστοσελίδα. Σοκαρίστηκα. Είναι πολύ ιδιαίτερες στιγμές μου και τις είδαν όλοι. Ντρέπομαι» ανέφερε 37χρονη.

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  ΔΗΚΕΚ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  - ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Απάντηση