ΕΒΡΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Σκηνικό σύγκρουσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Σε βίντεο που δημοσίευσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, Bayraktar TB2 παρακολουθούν τις κινήσεις των Ελληνικών Δυνάμεων, αλλά και της FRONTEX στα σύνορα. Σε βίντεο δείχνουν πως ”κλειδώνουν” θέσεις, προχωρώντας σε σε μία άκρως προκλητική κίνηση
Την ίδια στιγμή, η Ελληνική πλευρά θωρακίζει ακόμη και με κομμάτια σκυροδέματος τη συνοριακή γραμμή των Καστανιών.
Σε όλο το μήκος της περίφραξης, μετανάστες και πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει μέσα στο δάσος των Καστανιών. Με στρατιωτική συνοδεία, το οδοιπορικό στον φράχτη του Έβρου και την παρέμβρια περιοχή έχει ξεκινήσει.
Μια ακόμη κίνηση αιφνιδιασμού, θωράκισης και αποτροπής, τα κομμάτια σκυροδέματος που τοποθέτησαν στρατός ξηράς και αστυνομία στην είσοδο του φυλακίου των Καστανιών.
Όπου και να κοιτάξει κανείς στους δασικούς δρόμους που οδηγούν στο ποτάμι, υπάρχουν μεικτά περίπολα αστυνομίας και στρατού ενώ δίπλα τους πάντοτε είναι και πυροσβέστες.
Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, στο φυλάκιο των Καστανιών έχουν συγκεντρωθεί περί των 400 ατόμων που άρχισαν πάλι να φωνάζουν συνθήματα και να προκαλούν τις αστυνομικές δυνάμεις.
Ταυτόχρονα, μετά την έλευση της frontex και την ανάπτυξη των δυνάμεων της στην παραμεθόρια ζώνη στον Έβρο η Τουρκία αλλάζει τακτική.
Την τελευταία ώρα και όπου έχει αναπτυχθεί η δύναμη της frontex και κυρίως στην περιοχή των συνόρων στις Καστανιές στην πρώτη γραμμή δεν είναι άνθρωποι που προκαλούν επεισόδια, αλλά γυναικόπαιδα τα οποία κρατάνε πλακάτ προκειμένου να τα βλέπει η ευρωπαϊκή δύναμη.
πηγή ΠΕΝΤΑΠΡΟΣΤΑΓΜΑ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει σε βάρος της Άγκυρας

Απάντηση

Recommended
«Μετά από ήπια συμπτώματα - χαμηλό πυρετό - εξετάστηκα για…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: