Εβρος: Ετσι θα είναι ο φράχτης – Η αναλυτική παρουσίαση που έγινε στον Μητσοτάκη

Τον Έβρο επισκέφθηκε το Σάββατο (17.10) πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου επιθεώρησε το σπουδαίο έργο κατασκευής του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα του έργου, που θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2021 και παράλληλα είχε επαφές με τοπικούς φορείς.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία».

«Θα είμαστε, όπως και σε όλα, στην ώρα μας. Το πρώτο τμήμα του φράχτη δεν άντεξε μόνο του, αλλά επειδή υπήρξε η Αστυνομία, ο Στρατός, οι συνοριοφύλακες, οι Εβρίτες. Κράτησαν το φρόνημα της πατρίδας πολύ υψηλό», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο φράκτης δεν είναι σύνορο. Είναι εμπόδιο σε εισβολή. Στην παρουσίαση που ακολουθεί δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες για το εμπόδιο που υψώνει η ΕΛΛΑΔΑ και η ΕΥΡΩΠΗ για να μη ξαναζήσει κανείς άνθρωπος τα γεγονότα του Μάρτιου 2020», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που συνοδεύει το αναλυτικό σχέδιο «οχύρωσης» του Εβρο

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημοσιεύει την παρουσίαση που έγινε στον πρωθυπουργό για τις εργασίες, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Απρίλιο του 2021.

Πηγή: newsbomb.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να κηρύξουν κατάπαυση του…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: