Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρού, από τον επόμενο μήνα, τα παιδιά από 6 έως 12 ετών θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα μέσω voucher από ιδιώτες γιατρούς.

Το κόστος κάθε voucher θα καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΠΥ, δεν θα επιβαρύνεται η οικογένεια και βέβαια η αποζημίωση θα αποδίδεται στον οδοντίατρο απευθείας από τον ΕΟΠΠΥ.

Το πρόγραμμα της οδοντιατρικής φροντίδας θα αφορά το ηλικιακό εύρος 6 έως 12 ετών, χωρίς αποκλεισμούς και υπολογίζεται ότι απευθύνεται σε 900.000 παιδιά, είτε αυτά έχουν είτε δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα.

Η διαδικασία θα γίνει μέσω του ΕΟΠΥΥ και έχει εξασφαλισθεί ποσό 40 εκατ. ευρώ ετησίως για την υλοποίηση του προγράμματος.

Αφορμή για την απόφαση αυτή στάθηκε το γεγονός ότι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δεν είναι ενθαρρυντικά, αφού όλο και περισσότεροι Έλληνες περιορίζουν τις επισκέψεις τους στον οδοντίατρο, λόγω κόστους.

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  covid-19 101 νεκροί 562 διασωληνωμένοι 2135 θετικοί

Απάντηση