Δράση του Ερυθρού Σταυρού για τους άστεγους της πόλης.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σταθερός αρωγός της ελληνικής πολιτείας, αναλαμβάνει, για ακόμη μία φορά, πρωτοβουλία για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που διαβιούν στο δρόμο, στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων που υλοποιεί με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Οι άστεγοι αποτελούν μία από τις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, καθώς εκτίθενται καθημερινά σε διαφόρους παράγοντες κινδύνου (έλλειψη σωστής διατροφής, ακραίες θερμοκρασίες, υγρασία, αδυναμία ολοκληρωμένης προσωπικής υγιεινής), με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.

Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία πρόσβασης της συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας των αστέγων, τόσο στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση όσο και στις υπηρεσίες υγείας ο Ε.Ε.Σ. προτίθεται να οργανώσει δράση street work την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, συμβάλλοντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο, στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Κινητή Ομάδατου Ε.Ε.Σ, που στελεχώνεται από επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές από τα τρία εθελοντικά σώματα του Ε.Ε.Σ. (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών) θα καλύψουντις περιοχές μεταξύ των οδών Ερμού (Πλ. Συντάγματος), Μητροπόλεως, Φιλελλήνων, Πειραιώς (Πλ. Αγίου Γεωργίου), Αχιλλέως, Θησείου,  Μοναστηρακίου, Πλ. Αγίας Ειρήνης και τους γύρω δρόμους.

Η δράση θα υλοποιηθεί από τις 19.00 έως τις 21.30.

Ταυτόχρονα, θα γίνεται διανομή υλικού πρώτης ανάγκης, παροχή Πρώτων Βοηθειών και Πρώτων Βοηθειών ψυχικής υγείας, ενώ θα παρέχεται πληροφόρηση για μέτρα προφύλαξης τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, όπως ορίζουν οι οδηγίες της πολιτείας.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Δήμος Παλαιού Φαλήρου : Εργασίες καθαρισμού στην Αμφιθέας από 23/11-25/11

Απάντηση

Recommended
Στο αστυνομικό τμήμα Κυθήρων προσήχθη ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ καθώς…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: