Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Είχε εντοπίσει υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος- Επέβαλε πρόστιμα εκατομμυρίων

Έχει περάσει περίπου ενάμισης χρόνος από την άγρια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, τον Οκτώβρη του 2017 και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» αποκάλυψε νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας της άτυχης εφοριακού, η Δώρα Ζέμπερη δεν ήταν μία απλή εφοριακός, αλλά ελεγκτής που είχε ασχοληθεί με υποθέσεις βρώμικου χρήματος, εικονικά τιμολόγια και εγκληματική δραστηριότητα.

Από το 2015 και μέχρι την ημέρα της δολοφονία της, η Δώρα Ζέμπερη είχε ασχοληθεί με 17 σοβαρές υποθέσεις και είχε επιβάλει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ. Ενδεικτικά, σε τρεις υποθέσεις εταιρειών είχε επιβάλει πρόστιμα, 7,5 εκατ., 3,5 εκατ. και 1.5 εκατ. ευρώ.

Η εφοριακός την ημέρα της δολοφονίας της φέρεται πως κατέθεσε και τον τελευταίο φάκελο υπόθεσης που είχε ολοκληρώσει, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί στα δικαστήρια ως μάρτυρας κατηγορίας για υπόθεση που είχε αναλάβει.

Όπως αποκάλυψε η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη, η 32χρονη είχε χάσει μυστηριωδώς από τον υπολογιστή της υπόθεση και από τότε κουβαλούσε μαζί της στη δουλειά «στικάκια» με τις υποθέσεις, τα οποία δε βρέθηκαν, καθώς η τσάντα της εκλάπη από τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της, Μανώλη Σοροπίδη.

«Είχαν επιχειρήσει να την δωροδοκίσουν»

Στη δικογραφία, σύμφωνα με την κα Παναγοπούλου, υπάρχουν καταθέσεις συναδέλφων της Δώρας Ζέμπερη, που κάνουν λόγο για δωροδοκία της εφοριακού, αλλά και του προϊσταμένου της για υπόθεση που ερευνούσε.

«Η Δώρα έκανε τη δουλειά της με ευσυνειδησία. Παρά το νεαρό της ηλικίας της είχε αναλάβει σοβαρές υποθέσεις και είχε γίνει γνωστό ότι το ήθος της είναι σπάνιο και δεν δωροδοκείται», είπε η δικηγόρος της οικογένειας.

Στο επίκεντρο πλέον των ερευνών βρίσκονται και οι υποθέσεις που μελλοντικά θα αναλάμβανε στην υπηρεσία της.

Διαισθάνθηκε τον κίνδυνο

Η 32χρονη γυναίκα, μόλις μία ημέρα πριν από τη δολοφονία της, είχε πει στον αδελφό της ότι μέσα σε συγκεκριμένο βιβλίο φυλούσε χρήματα σε σε περίπτωση που της συνέβαινε κάτι, ενώ είχε δώσει και τους κωδικούς των λογαριασμό της στην τράπεζα.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη, που από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για τις απειλές που δεχόταν η κόρη του, σημείωσε ότι της είχε συστήσει να μιλήσει στον προϊστάμενό της και να φύγει για το εξωτερικό. «Της είπα να φύγει, να πάει στο εξωτερικό. Ήταν αντράκι».

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση