Κοινωνία

Δογάνης, Κεκάτος και Γούσης οι μεγάλοι νικητές των ελληνικών βραβείων στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας!

Με την Απονομή των Βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών, Ηθοποιών και των Βραβείων του Διαγωνιστικού τμήματος Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους, έκλεισε χτες Παρασκευή τις πύλες του.το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας”, τιμώντας  το ελληνικό σινεμά ,

 

Αφιερώνοντας την βραδιά   στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το 25o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, στην Τελετή Απονομής  που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Δαναό,   ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας και ο Υπεύθυνος τμήματος Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους, Πάνος Γκένας, καλωσόρισαν τις επιτροπές και τους συμμετέχοντες και παραχώρησαν τον λόγο  στους  πρωταγωνιστές της βραδιάς: τους νικητές των βραβείων!

 

Ευχάριστη έκπληξη για τους θεατές η παρουσία των ηθοποιών Άγγελου Φραντζή, Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη και της Κάτιας Γκουλιώνη, που παρουσίασαν στην σκηνή αποκλειστικά στο κοινό, υλικό από την ταινία «Ευτυχία», που θα κυκλοφορήσει στις 19 Δεκεμβρίου από την Tanweer και που αναφέρεται στην ιστορία της πρωτοπόρου Ελληνίδας στιχουργού με τις μεγαλύτερες και διαχρονικότερες επιτυχίες στο λαϊκό τραγούδι, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου,.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη σύμφωνα με  τις επιλογές της Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών και Ηθοποιών, που αποτελούνταν από τις/τους:

– Παναγιώτης Φαφούτης   σκηνοθέτης, Πρόεδρος της Επιτροπής

– Αλίκη Δανέζη Knutsen, σκηνοθέτις

-Ηλιας  Μαγκλίνης συγγραφέας, δημοσιογράφος

– Μαρίζα Ρίζου, τραγουδοποιός

-Δημήτρης Λάλος σκηνοθέτης,ηθοποιός

πήρε ο  Βασίλης Δογάνης για το«Μελτέμι» και οι ηθοποιοί Ανθή Ευστρατιάδου («Μαγικό Δέρμα») και Κωνσταντίνος Γώγουλος («Η Δουλειά της»).

 

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Δογάνης ευχαρίστησε την επιτροπή αναφέροντας πως : «Παρότι η ταινία είναι γαλλοελληνική παραγωγή, ευχαριστώ το εξ ολοκλήρου ελληνικό συνεργείο. Κάθε σκηνοθέτης διερωτάται για τη σημασία που μπορεί να έχει το έργο του. Για μένα υπάρχει μια μικρή ιστορία που αποδεικνύει τη σημασία του. Ο ερασιτέχνης Συροπαλαιστίνιος πρωταγωνιστής της ταινίας κατάφερε χάρη στην ταινία να πάρει την γαλλική υπηκοότητα, αυτός και η οικογένειά του, κάτι για το οποίο τον ζηλεύω καθώς εγώ έκανα 30 χρόνια για να την πάρω.

διάβασε και αυτό  Δημήτρης Κάρναβος: 62 προσλήψεις για έκτακτες ανάγκες

Άλλη μια παράδοση  του φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια, είναι και  το Διαγωνιστικό Τμήμα των Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους που  έχει παρουσιάσει συνολικά περισσότερες από 400 ταινίες. Στην φετινή 25η διοργάνωση εξέπληξε με την δυναμική του, αφού οι συμμετοχές ξεπέρασαν  τις 311 αριθμός-ρεκόρ για τον θεσμό, γεγονός που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις Νύχτες Πρεμιέρας και το κοινό τους.

Μια πραγματικά όμορφη και ελπιδοφόρα βραδιά για το Ελληνικό σινεμά,  που κάθε χρόνο γίνεται ακόμη  συναρπαστική σκορπώντας αισιοδοξία για το μέλλον του.

Αναλυτικά τα βραβεία  εδω

 

http://cinemagazine.gr/nea/arthro/25_aiff_best_greek_shorts_newcomers_awards-131006941/

Facebook Comments Box

Απάντηση