Περιφέρειες

Διεθνές Συνέδριο Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στην Ελλάδα

Τη Στερεοελλαδίτικη φιλοξενία γεύτηκαν απλόχερα οι Ευρωπαϊοι Δημοσιογράφοι στην Αιτωλοακαρνανία – Αντιπρόεδρος της AEJ και πάλι η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος κα Σάγια Τσαουσίδου

 

Τα σαράντα χρόνια του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων γιορτάστηκαν φέτος με κάθε λαμπρότητα σ` ένα από τα ομορφότερα μέρη της πατρίδας, τον μεγαλύτερο Νομό της χώρας, τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Με επίκεντρο το Αγρίνιο και με διαδρομές έως τη Βόνιτσα, το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο,  το ετήσιο δημοσιογραφικό συνέδριο και η γενική συνέλευση (από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου), έτυχε της υποστήριξης και του Συλλόγου των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία του, τόσο από την άποψη της διοργάνωσης, όσο και από την πλευρά της ανάδειξης του Νομού τους σε ανερχόμενο τουριστικό προορισμό! Ανάμεσά τους και ο Βοιωτός δημοσιογράφος κ. Λάμπρος Ρόδης, μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος της AEJ .

 Όλα ξεκίνησαν όπως ακριβώς τέλειωσαν σ`  αυτή η τετραήμερη ξενάγηση των αποστολών των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και των μελών του Ελληνικού Τμήματος: Με μια ζεστή, απλόχερη φιλοξενία από την τοπική κοινωνία, τους εκπροσώπους της σε όλους τους βαθμούς και ασφαλώς από τα μέλη του Συλλόγου των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.

Η πρώτη  ημέρα του Συνεδρίου (29/11) ήταν αφιερωμένη στην ανάδειξη της Αιτωλοακαρνανίας ως τουριστικού προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Την αποστολή  αρχικά υποδέχθηκε ο ακούραστος Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Παναναστασίου  στην παλαιά Δημοτική Αγορά, μαζί με εκπροσώπους του α` και β` βαθμού, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή κ.α.  Μαζί τους και ο φιλοξενούμενος νέος Δήμαρχος της περιοχής των Βρυξελών κ. Χρήστο Δουλκερίδη, ένας Έλληνας που τιμά την Ποντιακή του καταγωγή και με χαρά δέχθηκε να είναι κεντρικό πρόσωπο των φετινών εργασιών. Γι` αυτό και προσκλήθηκαν οι χορευτές – μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς», που  με τη μουσική και τους χορούς, ξύπνησαν μνήμες του αλησμόνητου Πόντου, αυτούς που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες πρόγονοί τους, εντυπωσιάζοντας ιδιαίτερα τους ξένους δημοσιογράφους.

διάβασε και αυτό  Γιώργος Σεφέρης: Σ' αυτό τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν' αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: